Hoeveel eiwitten zitten in pindakaas?

9 mei 2023
Hoeveel eiwitten zitten in pindakaas?

Als sporter weet je misschien al dat eiwitten ontzettend belangrijk zijn voor je voedingspatroon. Een eiwitrijk dieet klinkt makkelijk, maar welke producten bevatten voldoende eiwitten? Een daarvan is in ieder geval pindakaas. Lees hier hoeveel eiwitten er in pindakaas zitten en welke recepten met pindakaas je zoal kunt eten.

Waarom zijn eiwitten zo belangrijk?

Eiwitten zijn heel belangrijk voor je lichaam en zeker als sporter is het belangrijk om je dagelijkse portie binnen te krijgen. Eiwitten zijn op de eerste plek essentieel voor een goed spierherstel. Na een intensieve training, waarbij je je spieren traint, ontstaan er kleine scheurtjes in je spierweefsel. Eiwitten helpen om deze scheurtjes te herstellen en sterker te maken dan dat ze al waren. Ook bij het herstel van andere weefsels zoals je huid, botten en organen, spelen eiwitten een belangrijke rol. Daarnaast zijn eiwitten ook essentieel voor je hormoonproductie en je spijsvertering.

Zitten er eiwitten in pindakaas en zo ja, hoeveel?

Een ingrediënt waar veel eiwitten inzitten, zijn noten en dan vooral pinda's. Pindakaas is dus perfect om je dagelijkse eiwitinname een boost te geven. Hoeveel eiwitten in pindakaas zitten, varieert van merk tot merk. Hier kun je teruglezen welke pindakaasmerken het beste uit de smaaktest komen. Gemiddeld genomen bevat een portie pindakaas van 32 gram echter zo'n 8 tot 10 gram aan eiwitten.

Sport je niet veel? Dan wordt het aangeraden om ten minste 1 gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht te consumeren. Als je regelmatig sport, mag je tussen de 1,5 en 2 gram eiwitten per kilogram lichaamsgewicht consumeren. Je hebt immers als fanatieke sporter meer eiwitten nodig voor spierherstel. Zoals we al zeiden, bevatten noten over het algemeen veel eiwitten. Als je meer wilt weten over de hoeveelheid eiwitten in andere noten, lees dan zeker deze blog!

Wil je jouw recepten eiwitrijk maken? Voeg pindakaas toe

Denk je dat je pindakaas alleen op je boterham kunt smeren? Nee hoor. Hoewel we dol zijn op een boterham met pindakaas, zijn er nog andere mogelijkheden. Als je bijvoorbeeld koolhydraten wat meer links laat liggen, kun je er ook voor kiezen om pindakaas in je yoghurt of in je smoothie toe te voegen. Zuivelproducten zijn net als pindakaas rijk aan eiwitten en daarmee dus een prima vervanger als je even geen trek hebt in brood. Voeg er wat fruit aan toe voor een goede combinatie van gezond, zoet en zout. Ben je juist wel fan van brood? Check dan hier even hoeveel eiwitten bepaalde broodsoorten bevatten, zodat je een verstandige keuze kunt maken. Als lekkere eiwitrijke snack kun je ook koekjes bakken, gemaakt van banaan, havermout een beetje vanille en kaneel.

Meer weten over voeding? Schakel Kosso Nutrition in

Zoals je hebt gezien, maken eiwitten dus een belangrijk onderdeel uit van je voedingspatroon en is het belangrijk om te weten hoeveel eiwitten er in pindakaas en andere voedingsstoffen zitten. Kosso Nutrition kan jou echter helpen om een dieet samen te stellen dat volledig bij jouw lichaam en wensen past.

Wil je bijvoorbeeld een kast worden? Daar weten wij alles van en bovendien vind je dan in onze webshop alle producten en supplementen die je nodig hebt voor een fit lichaam. Wat dacht je bijvoorbeeld van onze nieuwe Proteïne Cheat Bar voor onderweg en onze mealprep als je geen zin hebt om te koken maar toch gezond wilt eten? Kortom, Kosso biedt je een goede start voor een gezonde levensstijl. Daarnaast hebben we ook enkele eiwitrijke recepten voor salades op een rij gezet. Deze vind je hier! Wil je ook meer weten over eiwitten in kikkererwten of eiwitten in aardappelen? Lees dan hier de blog over kikkererwten en hier over aardappelen.

Is dat nog niet voldoende en wil je intensiever begeleid worden? Ook dan is Kosso er om je te ondersteunen! Maak gebruik van onze coachingsprogramma's, waarmee je binnen enkele weken belangrijke stappen zet richting jouw droomlichaam. Of je nu wilt afvallen, aankomen of droog wilt worden: op Kosso kun je bouwen.

Uitgelicht

Meer nieuws