Eiwitrijke snacks

Eiwitrijke snacks

/ Eiwitrijke snacks

Eiwitrijke snacks

TOON FILTERS

Zoeken

Search

Search

Categoriën

Product Category Checkbox
  • Eiwitten (5)
  • Supplementen (5)
  • Whey Protein (3)
  • Eiwitten (1)

Prijs

Product Price Filter
Price Range

Sale

On Sale Filter
  • On Sale (1)
Woocommerce Sort

Eiwitrijke snacks van Kosso Nutrition

Eiwitrijke snacks zijn gezonde tussendoortjes en worden de laatste jaren steeds populairder. Inmiddels zie je overal producten met extra eiwitten, maar ook in dagelijkse voedingsmiddelen kunnen veel eiwitten zitten. Bij Kosso Nutrition vind je verschillende eiwitrijke snacks, zoals eiwitshakes, -poeders en -repen. Een snack met veel proteïne kan een goede aanvulling op jouw dagelijkse eetpatroon zijn. Toch kan het lastig zijn om te bepalen welke snacks je moet kopen, want wat zijn nu precies de voordelen ervan en welke voedingsmiddelen worden gezien als gezonde eiwitrijke snacks? Lees hieronder meer over onze favoriete eiwitrijke snacks.

Voordelen van eiwitrijke snacks

Vaak worden snacks met veel eiwit geassocieerd met fitness snacks of sport snacks. Toch hebben ze ook gezondheidsvoordelen, die niet direct met sporten te maken hebben. Echter, wanneer je veel in de sportschool te vinden bent, kunnen eiwitrijke snacks zeker een positief effect hebben.

Spieropbouw en -herstel

Eiwitten dragen bij aan spieropbouw en spierherstel, ze repareren namelijk spierweefsel. Tijdens een goede workout raken je spieren eigenlijk beschadigd, zodat ze vervolgens herstellen en sterker worden. Eiwitten helpen bij het herstelproces van de spieren. Eiwitrijke voedingsmiddelen en eiwitsnacks zijn daarom steeds populairder de laatste jaren, zeker bij fanatieke sporters. Gym snacks zijn niet meer weg te denken uit de sport- en voedingsindustrie, met name dus door de bijdrage aan spierherstel en -groei.

Verzadiging en gewichtsbeheersing

Verzadiging en gewichtsbeheersing hebben onderaan de streep veel met elkaar te maken. Eiwitten zorgen ervoor dat je een langdurig verzadigd gevoel hebt, waardoor je minder snel overmatig zult eten. Het reguleren van je calorie-inname kan bijdragen aan gewichtsbeheersing en gewichtsverlies. Daarnaast moet het lichaam harder werken om eiwitten te verteren, wat ook weer kan bijdragen aan een verhoogd metabolisme en hogere calorieverbranding.

Bloedsuikerregulatie

Eiwitten hebben invloed op de snelheid waarmee koolhydraten afgebroken worden. Pieken en crashes in de bloedsuikerspiegel worden hierdoor geminimaliseerd. Zeker wanneer eiwitten in combinatie met koolhydraten gegeten worden, kan het helpen om de bloedsuikerspiegel te stabiliseren. Voor mensen met diabetes is dit voornamelijk gunstig, omdat dit complicaties op lange termijn kan voorkomen. Voor anderen kan het bijdragen aan een stabiele energie gedurende de dag, geen vervelende dips meer zonder productiviteit. Men ervaart hierdoor minder vermoeidheid en meer constante energieniveaus. Voeg eiwitrijke voedingsmiddelen toe aan je dagelijkse eetpatroon om de welbekende vermoeidheid dips te voorkomen.

Makkelijke fitness snacks

Naast de meest standaard voedingsmiddelen, zijn er de laatste jaren steeds meer aanvullingen op de markt op het gebied van eiwitten. Ook bij Kosso Nutrition verkopen we eiwitrepen, eiwitshakes en eiwitpoeders. Wanneer de beoogde hoeveelheid eiwitten niet gehaald wordt uit voeding, komen deze eiwitproducten van pas.

Eiwitrepen

Eiwitrepen zijn snelle en makkelijke fitness snacks. Neem ze mee als tussendoortje op het werk of als snack na het sporten. Inmiddels zijn er oneindig veel varianten van eiwitrepen, waardoor het lastig kan zijn om de juiste keuze te maken. Belangrijk is dat je de smaken kiest die je zelf lekker vindt. Probeer wel toegevoegde suikers te vermijden, hierdoor wordt de sport snack een stukje minder gezond. Kijk goed naar de ingrediëntenlijst achterop het product, zodat je zonder schuldgevoel van die heerlijke reep kunt genieten.

Eiwitshakes

Een eiwitshake wordt vaak na het sporten gedronken, de eiwitten worden dan snel opgenomen door het lichaam. Wanneer je niet aan je dagelijkse eiwitbehoefte komt, is een eiwitshake een makkelijke en snelle manier om de behoefte aan te vullen. Het is een drankje van eiwitpoeder gemengd met water of melk. Ook eiwitshakes komen in verschillende smaken voor, kies er een die jij lekker vindt. Een beetje afwisseling kan ook nooit kwaad, ontdek van die wij bij Kosso Nutrition aanbieden.

Eiwitpoeders

Daarnaast zijn eiwitpoeders ook erg populair in de sportindustrie. Het poeder wordt vaak toegevoegd aan smoothies, yoghurt, havermout of pannenkoekenbeslag. Het is een gemakkelijke eiwitbron die snel toegevoegd kan worden aan dagelijkse voedingsmiddelen. Het eiwitgehalte kan makkelijk verhoogd worden en aangepast worden aan jou persoonlijke voorkeuren. Voeg het poeder bijvoorbeeld toe aan gerechten of maaltijden die je graag eet.

Wil je een van deze eiwitrijke snacks kopen? Kijk dan snel in ons assortiment en ontdek wat Kosso Nutrition jou te bieden heeft!

Eiwitrijke voedingsmiddelen en snelle snacks

Eiwitrijke snacks zijn vaak snel te maken en makkelijk mee te nemen naar werk of de sportschool. Hieronder vind je een overzicht van voedingsmiddelen die veel eiwitten bevatten. Ook lees je snelle en makkelijke manieren om gezonde eiwitrijke snacks toe te voegen aan je dagelijkse voeding.

1 Eieren

Eieren bevatten veel eiwitten en andere vitamine en mineralen. Het bakken van een ei is natuurlijk snel gedaan. Perfect om vervolgens samen met brood of een cracker te eten. Een ei koken kost soms iets meer tijd en is in de ochtend niet zo handig. Wel kun je een ei de dag van tevoren koken en vervolgens meenemen. Voeg een gekookt eitje toe aan je salade of wrap, of eet het op een cracker met wat zout en peper.

2 Noten en zaden

Noten bevatten veel eiwitten, ijzer en verschillende vitamines. Ook zitten ze boordevol onverzadigde vetten, die zeker niet mogen ontbreken in jouw dagelijkse eetgewoonte. Wel bevatten ze vaak veel calorieën, maar je kunt ze gerust eten zolang ze in jouw caloriebehoefte passen. Noten zijn makkelijk mee te nemen als snack en ook nog eens lang houdbaar. Niet zo’n fan van losse noten eten? Je kunt ze ook toevoegen in de yoghurt, salade of smoothie.

3 Griekse yoghurt, kwark of skyr

Ook Griekse yoghurt, kwark en skyr zijn rijk aan eiwitten. Vaak worden deze voedingsmiddelen in de ochtend gegeten. Voeg wat fruit of noten toe voor extra smaak en je begint de dag meteen goed met een eiwitrijk ontbijt. Ook dit kan makkelijk meegenomen worden in een handige meeneembeker. Hier kun je de toppings los in meenemen, zodat deze nog steeds lekker knapperig zijn wanneer je gaat eten.

4 Hüttenkäse

Hüttenkäse is een fijne snackoptie met een hoog eiwitgehalte. Daarnaast is het een goede bron van calcium en vitamine B12. Een andere naam voor hüttenkäse is cottage cheese, het is een verse kaas gemaakt van wrongel en heeft een milde smaak. Het kan op verschillende manieren gegeten worden. Eet het bijvoorbeeld op crackers met tomaat, komkommer of avocado en natuurlijk een beetje zout en peper. Of meng het met vers fruit zoals perziken of aardbeien voor een zoete maar toch eiwitrijke snack.

5 Mager vlees

Mager vlees zoals kip of kalkoen is niet alleen een eiwitrijke optie, maar ook een koolhydraatarme. Vul plakjes kipfilet met verse groenten zoals sla, komkommer, paprika of wortelreepjes. Rol deze vervolgens op en zo heb je snel en makkelijk een eiwitrijke snack. De rolletjes zijn makkelijk mee te nemen en snel gemaakt. Varieer met verschillende vullingen en ontdek jouw favoriete smaken.

Eiwitrijke snacks kunnen dus op veel verschillende manieren gemaakt en gegeten worden. Of je nu voor kant-en-klare gym snacks gaat, zoals eiwitrepen, eiwitshakes of eiwitpoeder, of kiest voor zelfgemaakte eiwitsnacks. Kies wat het beste bij jou voorkeuren en smaak past, dan is het ook makkelijker om de eiwitbehoefte op peil te houden.

SLUIT FILTERS

Zoeken

Search

Search

Categoriën

Product Category Checkbox
  • Eiwitten (5)
  • Supplementen (5)
  • Whey Protein (3)
  • Eiwitten (1)

Kleur

Prijs

Product Price Filter
Price Range

Sale

On Sale Filter
  • On Sale (1)