Aminozuren

Aminozuren

/ Aminozuren

Aminozuren

TOON FILTERS

Zoeken

Search

Search

Categoriën

Product Category Checkbox
 • Supplementen (26)
 • Pakketten (9)
 • Pre-Workouts (8)
 • Vitaminepillen (8)
 • Aankomen (4)
 • Creatine (4)
 • Eiwitten (4)
 • Afvallen (3)
 • Pre-Workouts (3)
 • Whey Protein (3)

Prijs

Product Price Filter
Price Range

Sale

On Sale Filter
 • On Sale (12)
Woocommerce Sort

Aminozuren supplement

Wanneer je maximale resultaten wilt behalen in de sportschool, is het belangrijk dat je de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt. Een voorbeeld van onmisbare voedingsstoffen zijn aminozuren supplementen. Aminozuren zijn de bouwstenen van eiwitten en zijn enorm belangrijk voor het opbouwen en herstellen van je spieren en andere lichaamscellen. Het is algemeen bekend dat het genoeg binnenkrijgen van eiwitten enorm belangrijk is wanneer jij veel sport. Desondanks zijn aminozuren supplementen niet minder belangrijk voor het behalen van optimale resultaten. Waarom? Wij van Kossonutrition vertellen jou daar graag meer over!

Wat is een aminozuren supplement?

Een aminozuren supplement bestaat voor een groot deel uit aminozuren. Aminozuren vormen bouwstenen voor de vorming van eiwitten. Voor een groot deel kunnen aminozuren uit eiwitten gehaald worden. In totaliteit zijn er 22 verschillende soorten aminozuren, verdeeld onder essentiële, semi-essentiële en niet-essentiële voedingsstoffen. Hieronder zullen we daar meer over toelichten.

Essentiële aminozuren

Je lichaam kan zelf geen essentiële aminozuren aanmaken, deze krijg je dan ook binnen via voeding of aminozuren supplementen. Essentiële aminozuren zijn: Valine, Threonine, Methionine, Tryptofaan, Leucine, Lysine, Histidine, Isoleucine en Fenlalanine.

Semi- essentiële aminozuren

Semi- essentiële aminozuren kan je lichaam voor een groot gedeelte zelf aanmaken. Desondanks wordt hier meestal niet genoeg van aangemaakt om in de totale behoefte te voorzien. Wanneer je veel sport en je spieren belast, zul je bijvoorbeeld sneller een aminozuur supplement moeten nemen dan wanneer je niet sport. Semi- essentiële aminozuren zijn: Serine, Proline, Arginine, Asparagine, Glycine en Glutamine.

Niet- essentiële aminozuren

Niet-essentiële aminozuren kan je lichaam zelf aanmaken. In de meeste gevallen is het niet nodig om deze binnen te krijgen door middel van supplementen. Desondanks kunnen er natuurlijk wel uitzonderingen zijn. Niet- essentiele aminozuren zijn: Alanine, Cysteïne, Asparaginezuur, Tyrosine, Glutaminezuur en Hydroxyproline.

Waarom aminozuren supplementen nemen?

Als sporter is het belangrijk dat je voldoende eiwitten en dus aminozuren binnenkrijgt om zo je spieren te laten herstellen en groeien. Ook mensen die niet sporten, hebben vaak een tekort aan essentiële aminozuren. Dit komt doordat het moeilijk is om het voldoende binnen te krijgen door middel van voeding. Voedingsmiddelen waar aminozuren inzitten, zijn eiwitrijke producten zoals vlees, eieren en zuivelproducten. Door voldoende aminozuren binnen te krijgen, wordt de eiwitsynthese bevorderd. Het effect hiervan is dat de hersteltijd na je training korter wordt, de snelheid van je reactie toeneemt en de spiergroei kan worden gemaximaliseerd. Naast dat aminozuren belangrijk zijn bij het realiseren van spiergroei, zijn er natuurlijk ook nog andere factoren die daaraan bijdragen. Zo is het belangrijk om de juiste voeding binnen te krijgen, op de juiste manier te trainen en genoeg rust te nemen. Kosso Nutrition helpt jou hier graag bij. Door middel van onze supplementen, pakketten en coaching zul jij optimale resultaten halen en een echte kast worden. Bekijk onze website voor al onze producten!

Verschillende soorten aminozuur supplementen

Omdat er zoveel verschillende aminozuren zijn, zijn er ook verschillende soorten aminozuur supplementen. Een voorbeeld hiervan is EAA poeder. het draagt bij aan de kwaliteit van je spieren en je energieniveau. Het grootste voordeel van dit aminozuur supplement is dat het de groei van je spieren doet bevorderen. Ook zal het de spierpijn na een training verminderen, net zoals dat het je uithoudingsvermogen zal verbeteren. Weet je dat je voor een lange tijd geen eiwitten kunt binnenkrijgen? Dan is het verstandig om EAA poeder te nemen, dit zorgt er namelijk voor dat je spieren minder snel afbreken.

Een goede aanvulling op BCAA poeder is omega 3 vis olie. Dit zijn gezonde vetzuren die de vetzuurbalans in je lichaam in balans doen houden. De voordelen van omega 3 vis olie is dat het zal zorgen voor een normale bloeddruk, hartfunctie en hersenfunctie. Omdat je lichaam niet zelf omega 3 kan aanmaken, is het belangrijk om dit binnen te krijgen door middel van een supplement.

Aminozuren supplementen bij Kossonutrition

Bij Kossonutrition helpen je graag met het behalen van optimale resultaten. Daarom maken we enkel en alleen gebruik van kwalitatieve supplementen. Of je nu een beginnende of ervaren sporter bent, onze supplementen zorgen ervoor dat jij de resultaten zult behalen waarvan jij droomt. Naast dat we het belangrijk vinden dat je optimaal kunt herstellen, door middel van onze aminozuren supplementen, haal je ook het uiterste uit jouw training met onze pre-workout. Daarnaast vinden we het belangrijk dat je goed voor je lichaam zorgt en voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt. Onze vitamines en mineralen helpen jou daarmee. Bij ons maakt het niet uit wat jouw doelen zijn, of je nu wilt afvallen, aankomen, groeien in spiermassa of fitter worden, wij van Kossonutrition zijn er voor jou en helpen je graag met het behalen van je fitnessdoelen. Twijfel niet langer en bestel vandaag nog jouw aminozuren supplementen bij Kossonutrition en creëer jouw droomlichaam.

SLUIT FILTERS

Zoeken

Search

Search

Categoriën

Product Category Checkbox
 • Supplementen (26)
 • Pakketten (9)
 • Pre-Workouts (8)
 • Vitaminepillen (8)
 • Aankomen (4)
 • Creatine (4)
 • Eiwitten (4)
 • Afvallen (3)
 • Pre-Workouts (3)
 • Whey Protein (3)

Kleur

Prijs

Product Price Filter
Price Range

Sale

On Sale Filter
 • On Sale (12)