Post workout supplementen

Post workout supplementen

/ Post workout supplementen

Post workout supplementen

TOON FILTERS

Zoeken

Search

Search

Categoriën

Product Category Checkbox
 • Supplementen (21)
 • Pakketten (10)
 • Pre-Workouts (9)
 • Eiwitten (5)
 • Vitaminepillen (4)
 • Whey Protein (4)
 • Aankomen (3)
 • Pre-Workouts (3)
 • Creatine (2)
 • Afvallen (1)

Prijs

Product Price Filter
Price Range

Sale

On Sale Filter
 • On Sale (11)

Post workout supplementen

Benieuwd hoe je jouw training naar een hoger niveau kunt tillen? Ontdek alles over post workout supplementen en hoe ze jou kunnen helpen om sneller te herstellen en betere resultaten te behalen! Of je nu een fanatieke sporter bent of net begint met trainen, het toevoegen van post workout supplementen aan je routine kan een groot verschil maken. Leer meer over de voordelen van deze supplementen, de verschillende soorten die beschikbaar zijn en hoe je ze optimaal kunt gebruiken. Bij Kosso Nutrition verkopen we alleen de beste producten, zodat jij je fitnessdoelen bereikt.

Wat is een post workout supplement?

Post workout supplementen zijn ontwikkeld om direct na een training in te nemen. Het gebruik biedt verschillende voordelen. De supplementen bevatten namelijk voedingsstoffen die gericht zijn op het aanvullen van gebruikte voedingsstoffen, het stimuleren van spierherstel en het verminderen van spierpijn. Over het algemeen zijn post workout supplementen bedoeld om ervoor te zorgen dat het lichaam optimaal herstelt na een trainingssessie. Sporters kunnen sneller herstellen en betere prestaties leveren, wat bijdraagt aan het bereiken van hun fitnessdoelen.

Wat zijn de voordelen van post workout supplementen?

Het nemen van post workout supplementen heeft vele voordelen, enkele van de belangrijkste zijn:

1.      Bevordering spierherstel

Post-workout supplementen leveren voedingsstoffen, zoals eiwitten en aminozuren, die nodig zijn om spierweefsel te laten herstellen en vervolgens weer op te bouwen. Tijdens een training beschadig je namelijk je spieren, het herstelproces stimuleert dat de spieren sterker worden en je meer aankunt in de volgende training. Post workout supplementen zorgen ervoor dat je spieren sneller en efficiënter herstellen, waarvan je profiteert tijdens de trainingen.

2.      Stimulering spiergroei

Ook stimuleren de supplementen het vergroten van de spiergroei en de spiermassa. Echter, gezonde voeding en de juiste krachttraining blijven de basis van spiergroei. De voedingsstoffen in een post workout drink ondersteunen de spiergroei en dragen bij aan al het harde werk dat jij levert.

3.      Aanvulling glycogeenvoorraden

Glycogeen wordt gebruikt als brandstofbron voor spieren, waardoor het van belang is tijdens het leveren van energie. Tijdens een lange of intensieve training worden de glycogeenvoorraden gebruikt. Na een training moeten ze dus weer aangevuld worden, zodat het lichaam kan herstellen. Als je regelmatig intensieve trainingen wilt uitvoeren, is het aanvullen van je glycogeenvoorraad erg belangrijk. 

4.      Vermindering spierpijn

Spierpijn en stijfheid verminderen na het gebruik van sommige post workout supplementen. Ingrediënten zoals antioxidanten hebben een ontstekingsremmende functie, die helpt bij het verminderen van spierpijn, ontstekingen en stijfheid na en intensieve training. Het herstelproces wordt versneld, waardoor je snel weer klaar bent voor je volgende sessie!

5.      Verbetering algehele herstel

Een gezonde levensstijl draait om het binnenkrijgen van de juiste voedingsstoffen in de juiste hoeveelheden. Een uitgebalanceerde mix van voedingsstoffen dragen bij aan het algehele herstel van je lichaam na een inspanning. Met een post workout supplement weet je zeker dat je de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt, die bijdragen aan jouw herstel.

De meest voorkomende post-workout supplementen

Veruit het meest populaire voedingssupplement voor na een training is eiwit, verkrijgbaar in de vorm van shakes, poeders en repen. Eiwitten dragen bij aan spierherstel en -opbouw, wat vooral van pas komt na krachttrainingen of duursporten. Ook koolhydraten worden als post workout supplement ingenomen, zodat de glycogeenvoorraden worden aangevuld. BCAA supplementen, zoals leucine, isoleucine en valine, worden gebruikt omdat ze spierherstel bevorderen en spierschade verminderen.

Daarnaast is creatine een populair supplement, wat vaak vóór de workout gebruikt wordt. Wat veel mensen niet weten is dat het ook na een workout gebruikt kan worden, om herstel te bevorderen en groei te stimuleren. Wil je meer weten over creatine? Lees dan onze blog over wat creatine is en wat het doet. Antioxidanten zoals vitamine C en vitamine E verminderen ontstekingen en bevorderen ook het herstel van spierschade. Echter, niet iedereen heeft de tijd en zin om al deze post workout supplementen zelf te moeten mixen. Hiervoor zijn er alles-in-één producten die meerdere voedingsstoffen bevatten, zodat het voor jou makkelijker wordt.

Wanneer moet je een post workout supplement nemen?

Een post workout shake of supplement moet je zo snel mogelijk na het voltooien van je training nemen. Het is belangrijk om binnen 30-45 minuten na het sporten voedingsstoffen binnen te krijgen, zoals eiwitten en koolhydraten. Direct na het sporten nemen je spieren snel voedingsstoffen op, wat verschillende voordelen heeft. Hoe sneller de voedingsstoffen binnen zijn, des te sneller de spieren herstellen. Ook worden de glycogeenvoorraden meteen aangevuld en de spiergroei gestimuleerd. De meeste post workout supplementen bestaan uit eiwitten en koolhydraten, met eventueel een aanvulling van BCAA’s en creatine. Bij Kosso Nutrition bieden we onze KAST Alles-in-één aan, maar ook andere voedingssupplementen.

De beste post workout drink van Kosso Nutrition

De beste post workout drink van Kosso Nutrition is samengesteld met kwalitatieve eiwitpoeders die specifiek zijn ontworpen om het herstel na een trainingssessie te optimaliseren. Onze eiwitpoeders zijn gemaakt van premium ingrediënten en bevatten een uitgebalanceerde mix van eiwitten, waaronder whey-eiwit, caseïne-eiwit of plantaardige eiwitbronnen.

Het maken van een shake is eenvoudig: voeg gewoon een schepje eiwitpoeder toe aan water, melk of plantaardige melk en meng het goed. Het resultaat is een heerlijke en voedzame shake die rijk is aan eiwitten en andere voedingsstoffen, perfect voor het ondersteunen van spierherstel en -groei na een training. Bij Kosso Nutrition streven we naar kwaliteit, zodat je erop kunt vertrouwen dat je de beste post workout drink krijgt om jouw fitnessdoelen te ondersteunen.

SLUIT FILTERS

Zoeken

Search

Search

Categoriën

Product Category Checkbox
 • Supplementen (21)
 • Pakketten (10)
 • Pre-Workouts (9)
 • Eiwitten (5)
 • Vitaminepillen (4)
 • Whey Protein (4)
 • Aankomen (3)
 • Pre-Workouts (3)
 • Creatine (2)
 • Afvallen (1)

Kleur

Prijs

Product Price Filter
Price Range

Sale

On Sale Filter
 • On Sale (11)