De ingrediënten van een diet support fat metaboliser

16 augustus 2022
De ingrediënten van een diet support fat metaboliser

De diet support fat metaboliser is een veelgebruikt supplement dat effect heeft op de verbranding van vet in het lichaam. De diet support is samengesteld van verschillende soorten ingrediënten die afzonderlijk van elkaar een effect op het lichaam hebben. Zo zijn er ingrediënten in een diet support supplement die zorgen voor een verhoging van de stofwisseling, het verminderen van de eetlust en het geven van extra energie. Zoals de naam al zegt, helpt de diet Support tijdens jou dieet om iets sneller calorieën te verbranden! Welke ingrediënten er precies in diet support fat metaboliser zitten zullen en welke werking ze hebben, zullen we in deze blog verder toelichten.

Cafeïne

Het eerste ingrediënt, en misschien wel de bekendste, is cafeïne. Vanwege zijn vermogen om de stofwisseling te versnellen, wordt cafeïne vaak gebruikt in afslankproducten. Enkele studies hebben aangetoond dat cafeïne de stofwisseling tijdelijk met 3-11% kan stimuleren. (Dulloo, Geissler, Horton, Collins & Miller, 1989; Koot & Deurenberg, 1995). Van deze 3-11% toename in de stofwisseling van het menselijk lichaam is het overgrote deel te verklaren door een toename in de vetverbranding. (Acheson et al., 2004). Volgens onderzoek stimuleert cafeïne vetcellen om los te laten en naar de mitochondriën te gaan waar ze kunnen worden gebruikt als energiebron, waardoor de vetverbranding wordt bevorderd (Rudelle ., 2007; Velickovic et al., 2019).

Hoewel cafeïne houdende medicijnen aanvankelijk de stofwisseling lijken te versnellen, worden gebruikers uiteindelijk tolerant voor de effecten van cafeïne. Hierdoor wordt het effect op de stofwisseling en de vetverbranding minder. Daarom is het nuttigen van koffie of het uitsluitend innemen van cafeïne houdende supplementen geen lange termijn oplossing voor gewichtsverlies. Een cafeïne tolerantie zou je kunnen vermijden door niet elke dag cafeïne te nemen. Neem bijvoorbeeld maar een aantal keren per week een diet support of Kossoine in plaats van iedere dag.

Groene thee-extract

Volgens een meta-analyse, een verzameling van studies door Kapoor, Sugita, Fukuzawa and Okubo (2017) is gebleken dat de consumptie van groene thee-extract helpt om de vetverbranding te verbeteren. De groene theeplant, waarvan het groenethee-extract is gemaakt, is rij aan catechinen.  Er zijn verschillende soorten catechinen, maar het groenethee-extract bevat voornamelijk catechine epigallocatechinegallaat (EGCG). Met name de combinatie van catechinen en cafeïne zorgt ervoor dat het gewichtsverlies wordt bevorderd. Beide ingrediënten hebben een versterkend effect op de thermogenese. Thermogenese is de toename van de stofwisseling in rust (Bérubé-Parent, Pelletier, Doré, & Tremblay, 2005; Dulloo, Seydoux, Girardier, Chantre, & Vandermander, 2000; Rains, Agarwal, & Maki, 2011; Shixian, VanCrey, Shi, Kakuda, & Jiang, 2006). Hierdoor gaat je lichaam ook wanneer je niet actief bezig bent meer energie en koolhydraten verbranden. Het lichaam heeft namelijk meer energie nodig om eten te verbeteren om je lichaamstemperatuur constant te houden.

Coleus forskohlii

Coleus forskohlii bevordert de maagsapsecretie. Een juiste afscheiding van maagsappen verbetert de spijsvertering en verkleint op die manier de kans op gewichtstoename. Bovendien regelt het de omzetting van glycogeen in glucose en de lipolyse (vetverbranding). Producten op basis van Forskolin worden omwille van deze factoren aangeraden bij zwaarlijvigheid en gewichtsverlies. (De geneeskracht van Coleus forskohlii, 2013)

Chili extract

De peper Capsicum heeft naast een zeer krachtige smaak ook nog eens een hoge concentratie aan krachtige werkstoffen. Capsicum bevat elementen zoals capsaïcinoïdes, dihydrocapsaïcines en capsaïcines. Uit onderzoeken is gebleken dat het innemen van Capsicum een ontstekingsremmend en afslankend effect kan hebben. Er is bovendien een onderzoek gepubliceerd in het blad Appetite, dat beweerde dat capsaïcinoïdes de eetlust zou verminderen. Ook zou het de stofwisseling doen stimuleren (Urbina et al., 2017).

L-carnitine

Het ingrediënt L-carnitine heeft vooral effect op de vetstofwisseling. Deze stof kan namelijk je lichaam helpen met het produceren van energie door gebruik te maken van vetreserves in je lichaam. Hierdoor kun je bijvoorbeeld langer en intensief sporten. Deze extra inspanning zal je uiteindelijk helpen bij het afvallen. Doordat je langer traint, zul je tenslotte jouw calorieverbruik verhogen. Een ander effect van L-carnitine is dat het je energie en zuurstofniveau kan verhogen (Orer & Guzel, 2014).

Chroompicolinaat

Chroompicolinaat heeft een positief effect op de stofwisseling van het lichaam. Het kan namelijk bijdragen aan de stofwisseling van vetten, koolhydraten en eiwitten en het omzetten van deze voedingsstoffen in energie. Naast het feit dat Chroompicolinaat bijdraagt aan de stofwisseling van je lichaam, heeft het ook nog eens een positief effect op je bloedsuikergehalte (Onakpoya, Posadzki & Ernst, 2013). Door je bloedsuikergehalte in balans te houden, zul je eventuele gezondheidsrisico’s vermijden.

Ontdek de voordelen van een diet fat support metaboliser

Ontdek zelf de werking van dit unieke supplement en bestel vandaag nog jouw Diet Support bij Kosso Nutrition. Dit supplement bevat alle ingrediënten die jij nodig hebt en helpt met het verlagen van je vetpercentage. Hierdoor is onze diet support perfect voor droogtrainen en zorgt het, in combinatie met een gezond dieet, voor maximaal resultaat!

Bestel onze  Diet Support  

[dt_gap height="10" /]

Bronnen

  • Acheson, K. J., Gremaud, G., Meirim, I., Montigon, F., Krebs, Y., Fay, L. B., ... & Tappy, L. (2004). Metabolic effects of caffeine in humans: lipid oxidation or futile cycling?. The American journal of clinical nutrition, 79(1), 40-46.
  • Bérubé-Parent, S., Pelletier, C., Doré, J., & Tremblay, A. (2005). Effects of encapsulated green tea and Guarana extracts containing a mixture of epigallocatechin-3-gallate and caffeine on 24 h energy expenditure and fat oxidation in men. British Journal of Nutrition, 94(3), 432-436.
  • De geneeskracht van Coleus forskohlii. (2013, October 4). Mens-En-Gezondheid.Infonu.Nl. Retrieved August 12, 2022, from https://mens-en-gezondheid.infonu.nl/natuurgeneeswijze/120345-de-geneeskracht-van-coleus-forskohlii.html
  • Dulloo, A. G., Geissler, C. A., Horton, T., Collins, A., & Miller, D. S. (1989). Normal caffeine consumption: influence on thermogenesis and daily energy expenditure in lean and postobese human volunteers. The American journal of clinical nutrition, 49(1), 44-50.
  • Dulloo, A. G., Seydoux, J., Girardier, L., Chantre, P., & Vandermander, J. (2000). Green tea and thermogenesis: interactions between catechin-polyphenols, caffeine and sympathetic activity. International journal of obesity, 24(2), 252-258.
  • Kapoor, M. P., Sugita, M., Fukuzawa, Y., & Okubo, T. (2017). Physiological effects of epigallocatechin-3-gallate (EGCG) on energy expenditure for prospective fat oxidation in humans: A systematic review and meta-analysis. The Journal of nutritional biochemistry, 43, 1-10.
  • Koot, P., & Deurenberg, P. (1995). Comparison of changes in energy expenditure and body temperatures after caffeine consumption. Annals of Nutrition and Metabolism, 39(3), 135-142.
  • Onakpoya, I., Posadzki, P., & Ernst, E. (2013). Chromium supplementation in overweight and obesity: a systematic review and meta‐analysis of randomized clinical trials. Obesity reviews, 14(6), 496-507.
  • Orer, G. E., & Guzel, N. A. (2014). The effects of acute L-carnitine supplementation on endurance performance of athletes. The Journal of Strength & Conditioning Research, 28(2), 514-519.
  • Rains, T. M., Agarwal, S., & Maki, K. C. (2011). Antiobesity effects of green tea catechins: a mechanistic review. The Journal of nutritional biochemistry, 22(1), 1-7.
  • Rudelle, S., Ferruzzi, M. G., Cristiani, I., Moulin, J., Macé, K., Acheson, K. J., & Tappy, L. (2007). Effect of a thermogenic beverage on 24‐hour energy metabolism in humans. Obesity, 15(2), 349-355.
  • Shixian, Q., VanCrey, B., Shi, J., Kakuda, Y., & Jiang, Y. (2006). Green tea extract thermogenesis-induced weight loss by epigallocatechin gallate inhibition of catechol-O-methyltransferase. Journal of medicinal food, 9(4), 451-458.
  • Urbina, S. L., Roberts, M. D., Kephart, W. C., Villa, K. B., Santos, E. N., Olivencia, A. M., ... & Wilborn, C. D. (2017). Effects of twelve weeks of capsaicinoid supplementation on body composition, appetite and self-reported caloric intake in overweight individuals. Appetite, 113, 264-273.
  • Velickovic, K., Wayne, D., Leija, H. A. L., Bloor, I., Morris, D. E., Law, J., ... & Sottile, V. (2019). Caffeine exposure induces browning features in adipose tissue in vitro and in vivo. Scientific reports, 9(1), 1-11.

Uitgelicht

Meer nieuws