Het beste tijdstip voor een eiwit shake

28 december 2020
Het beste tijdstip voor een eiwit shake

Eiwitten zijn aminozuren die ervoor zorgen dat je spieren herstellen. Het zijn de bouwblokken voor je spieren. Erg handig dus om binnen te krijgen als je goed geknald hebt in de sportschool. Na een goede training voel je de verzuring in de spieren. Dit komt door scheurtjes die in de spieren komen. Wat heb je dus nodig om deze scheurtjes te maken om weer gas te kunnen geven? Inderdaad, eiwitten! Maar wanneer kun je nou het beste eiwitten binnen krijgen? Daar gaan we het in deze blog over hebben.

Eiwit supplementen

Eiwitten komt voor in veel verschillende soorten eten, denk aan kwark, yoghurt, vlees, vis, noten, bonen en ga zo door maar. Waarom is het dan zo dat sporters er vaak voor kiezen om eiwit shakes te drinken of een eiwit reep te eten? Dat is eigenlijk vrij eenvoudig. Met eiwit supplementen is het eenvoudig om zelf te kiezen hoeveel eiwitten je inneemt en hoeveel calorieën hier bij komen kijken. Ben je aan het droogtrainen? Dan is een Eiwitten Maximaal perfect om te gebruiken, hier zitten namelijk weinig calorieën in. Ben je aan het bulken en wil je aankomen? Dan is de BULK weight gainer een perfecte oplossing. Een eiwitrijke shake die hoog in calorieën zit.

Eiwit shake innemen voor, tijdens of ná het sporten?

Eiwitten zijn het effectiefst om gelijk na een workout in te nemen. Houdt hier wel rekening mee dat het belangrijk is om jouw lichaam de hele dag door van eiwitten te voorzien. Een goede verdeling van een eiwit inname verdeeld over de dag is belangrijker dan eiwitten innemen op een exact tijdstip. Afhankelijk van jouw doelen en jouw gewicht heeft jouw lichaam een bepaalde hoeveelheid eiwitten nodig. Als je hier dagelijks aan voldoet, zit je in principe goed. De timing is dus niet doorslaggevend, maar het heeft wel zo z’n voor- en nadelen.

Je bent bijvoorbeeld net klaar met werken en wilt gaan sporten, maar je hebt honger en bent erg moe. Een eiwit shake maken met eiwitpoeder kan dan goed zijn om energie te krijgen en om de honger te stillen. Het is ook aangeraden om koolhydraten binnen te krijgen voor het sporten om jezelf te voorzien van extra energie. Denk er wel aan dat je de eiwit shake niet vlak voor het sporten drinkt. Intensieve cardio of zwaar tillen is niet echt fijn met een shake in de maag.

Het allerbeste is dus om toch een eiwit shake in te nemen na het sporten. Je spieren zijn goed verzuurd en schreeuwen om eiwitten om optimaal te herstellen. Een lekkere Eiwitten Maximaal shake is dan de perfecte beloning voor jouw spieren om ze te laten herstellen.

Meer lezen over eiwitten? Lees dan deze blog: Hoeveel eiwitten zitten er in pepernoten?

Uitgelicht

Meer nieuws