Terug naar over ons

Kosso als ondernemer

Ondernemer

Ondernemer

Van Artiest Tot Ondernemer

De rapper Kosso heeft afgelopen jaren hard gewerkt aan zijn artiestennaam, maar is daarnaast ook druk bezig geweest met het werken aan verschillende bedrijven. Waar hij als beginnende ondernemer naast Kosso Nutrition begon als tandenbleker in Maastricht en heel wat jaren de eigenaar was van Balkania Shisha lounge in Geleen, heeft hij op dit moment weer andere zaken op zijn pad. Albert gaat verder dan alleen muziek en supplementen, lees hier welke ondernemingen hij allemaal heeft.

Balkania lounge logo

Balkania Sisha Lounge Geleen

Toen Kosso stopte met zijn hbo-opleiding, ging hij zich focussen op muziek maken en ondernemen. Zo startte hij samen met zijn gezin in 2014 zijn eerste onderneming, genaamd Balkania shisha lounge. Dit is een waterpijp café, waar je met je vrienden of vriendinnen kunt relaxen, iets kunt drinken en kunt genieten van een shisha oftewel waterpijp met een lekker smaakje. 

Kosso was zelf ook fan van shisha en ging elk weekend met zijn vrienden en broer naar zo een shisha lounge om te ontspannen. Hij merkte op dat er niet veel shisha lounges in de omgeving waren en dat heel veel mensen werden weggestuurd bij de desbetreffende lounge, omdat er geen plek was. Het begon een trend te worden en steeds meer geliefd bij de nieuwe generatie. In plaats van naar een kroeg gaan om een biertje te drinken, gingen zij naar een shisha lounge. Dit bracht Kosso op een idee om een shisha lounge te openen en een paar maanden later ontstond Balkania shisha lounge in Geleen.

Door het grote sociale media van Kosso werd dit een bekende naam en kwamen mensen vanuit heel Nederland en België. Door het netwerk van Kosso in de muziekwereld kon hij veel artiesten laten komen optreden in de lounge ook. Zo zijn de grootste namen als Boef, SBMG, Kevin, Lijpe, Ismo, Yes-r, Latifa, Lauwtje en nog meer geweest. Kortom een succes. Omdat Kosso echter de laatste tijd erg druk is met zijn andere ondernemingen, is hij op dit moment in onderhandeling met een partij om het pand van de shisha lounge te verkopen. Overigens heeft Kosso ook nog zes andere vastgoedpanden in de verhuur.

De Tandenbleker Maastricht

5 jaar na de start van Balkania startte Kosso een franchiseonderneming in Maastricht, genaamd De Tandenbleker Nederland Maastricht. Hij deed al zelf vaker zijn tanden bleken. maar moest altijd een eindje rijden hiervoor. In Limburg was er namelijk nog geen Tandenbleker Nederland filiaal. Dit bracht hem weer op een idee en hij besloot contact op te zoeken met het hoofdkantoor. Een paar maanden later startte hij de Tandenbleker NL in Maastricht. Een plek waar je weer een mooie witte glimlach kan krijgen! Ook de zaak van Tandenbleker Nederland in Maastricht heeft Kosso inmiddels van de hand gedaan.

De tandenbleker nederland logo

Kosso Nutrition

Ondertussen was Kosso ook al een aantal jaren bezig met het opzetten van zijn eigen supplementenlijn. Kosso behoort tot een van de eerste rappers die zich naast muziek maken bezighield met fitness en inspireerde vele anderen. Fans wilden altijd weten hoe hij traint en welke supplementen hij gebruikt, in die tijd was fitness nog niet zo een grote trend als nu en waren er weinig fitness influencers op internet.

Na zijn wedstrijden en succes in bodybuilding in 2016 werd Albert gesponsord door het grootste en beste supplementenbedrijf van Nederland, waar hij 2 jaar heeft gezeten. Ook dit was een mooie ervaring en een leerproces. Albert leerde hier nog meer over supplementen en het gebruik ervan. Ook creëerden ze samen een pre-workout genaamd de “Pre-Kosso”. Dit was op dat moment een van de beste en sterkste pre-workouts in Nederland met een geweldige formule en werd veel besteld door Kosso’s trouwe aanhang.

Echter wilde zijn volgers ook een eiwitten shake, creatine, weightgainer en de rest van de supplementen, omdat ze vertrouwde op zijn ervaring en kennis. Wie Kosso sinds vroeger volgt, weet dat hij al zijn hele leven aan fitness doet, wedstrijden heeft gedaan en in deze sport is opgegroeid door zijn vader. Door de grote vraag en zijn passie besloot hij dus uiteindelijk zijn eigen supplementenmerk te beginnen, hier was Kosso Nutrition geboren.

Kwaliteit is prioriteit bij Kosso Nutrition en wie het uitprobeert beseft het!

Physique Gym

Sinds februari 2023 heeft Kosso ook een eigen sportschool in bezit. Physique Gym, voorheen bekend als Fitness Planet XL in Hulsberg is de sportschool waar Kosso en zijn broer al zo’n 16 en 19 jaar lang komen. Al een lange tijd wilde Kosso graag een eigen sportschool toe kunnen voegen aan zijn lijstje ondernemingen en begin 2023 was het moment eindelijk daar. Op dit moment zijn Kosso en zijn broer Albert bezig met het vernieuwen van de sportschool, waarbij de naam ook veranderd is naar Physique Gym. Hierbij vernieuwen ze onder andere de apparaten, openingstijden en uitstraling van de sportschool, maar willen ze wel trouw blijven aan de harde kern van klanten en veranderen ze dus niks aan de prijs.

Fit Preps

Fitpreps is de volgende onderneming waar Kosso mee bezig is, die perfect bij de sportbranche past. Fitpreps is een bedrijf dat sportmaaltijden verkoopt voor iedereens behoeften. Fitpreps heeft maaltijden voor iedere sporter, of je nou graag wilt afvallen of juist spiermassa aan wilt komen. De maaltijden worden bereid door een professionele chef en kunnen gemakkelijk opgewarmd worden. Gemakkelijke mealprep dus! Zo kun je iedere dag een gezonde en geoptimaliseerde maaltijd voor het sporten eten, zonder dat je er moeite in hoeft te steken.

Overige ondernemingen

Naast Kosso Nutrition, Physique Gym en Fitpreps is Kosso met nog veel meer bezig. Naast dat hij Dorentina support in haar muziek als Dori World Music steunt hij zijn vrouw ook in haar ondernemingen. Samen hebben zij bijvoorbeeld in de laatste jaren ook Dori Eyewear opgericht, een betaald maar exclusief brillenmerk. Naast de muziek van Dorentina komt ook Kosso steeds weer met nieuwe muziek, alles over Kosso als Artiest is ook terug te lezen op deze website. Maar Dorentina en Kosso produceren niet alleen goede muziek, samen hebben zij ook in 2022 hun eerste zoon, Adrian gekregen. Papa zijn is natuurlijk ook een BV!