Van Artiest tot Ondernemer

De rapper Kosso heeft afgelopen jaren hard gewerkt aan zijn artiestennaam, maar is daarnaast ook druk bezig geweest met het werken aan verschillende zaken. In de afgelopen jaren is hij naast Kosso Nutrition ook physique gym eigenaar en had hij al heel wat jaren Balkaniashisha lounge in Geleen. Albert gaat verder dan alleen muziek en supplementen

Balkania Sisha Lounge Geleen

Toen Kosso stopte met zijn hbo-opleiding, ging hij zich focussen op muziek maken en ondernemen. Zo startte hij samen met zijn gezin in 2014 zijn eerste onderneming, genaamd Balkania shisha lounge. Dit is een waterpijp café, waar je met je vrienden of vriendinnen kunt relaxen, iets kunt drinken en kunt genieten van een shisha oftewel waterpijp met een lekker smaakje.

Meer over Balkania

Kosso was zelf ook fan van shisha en ging elk weekend met zijn vrienden en broer naar zo een shisha lounge om te ontspannen. Hij merkte op dat er niet veel shisha lounges in de omgeving waren en dat heel veel mensen werden weggestuurd bij de desbetreffende lounge, omdat er geen plek was. Het begon een trend te worden en steeds meer geliefd bij de nieuwe generatie. In plaats van naar een kroeg gaan om een biertje te drinken, gingen zij naar een shisha lounge. Dit bracht Kosso op een idee om een shisha lounge te openen en een paar maanden later ontstond Balkania shisha lounge in Geleen.

Door het grote sociale media van Kosso werd dit een bekende naam en kwamen mensen vanuit heel Nederland en België. Door het netwerk van Kosso in de muziekwereld kon hij veel artiesten laten komen optreden in de lounge ook. Zo zijn de grootste namen als Boef, SBMG, Kevin, Lijpe, Ismo, Yes-r, Latifa, Lauwtje en nog meer geweest. Kortom een succes.

Kosso Nutrition

Ondertussen was Kosso ook al een aantal jaren bezig met het opzetten van zijn eigen supplementenlijn. Kosso behoort tot een van de eerste rappers die zich naast muziek maken bezighield met fitness en inspireerde vele anderen. Fans wilden altijd weten hoe hij traint en welke supplementen hij gebruikt, in die tijd was fitness nog niet zo een grote trend als nu en waren er weinig fitnessguru’s op internet.

Na zijn wedstrijden reeks en succes in bodybuilding in 2016 werd Albert gesponsord door het grootste en beste supplementenbedrijf van Nederland, waar hij 2 jaar heeft gezeten. Ook dit was een mooie ervaring en een leerproces. Albert leerde hier nog meer over supplementen en het gebruik ervan. Ook creëerden ze samen een pre-workout genaamd de “Pre-Kosso”.  Dit was op dat moment een van de beste en sterkste pre-workouts in Nederland met een geweldige formule en werd veel besteld door Kosso’s aanhang.

Echter wilde Kosso’s volgers ook een eiwitten shake, creatine, weightgainer en de rest van de supplementen, omdat ze vertrouwen op zijn ervaring en kennis. Wie Kosso sinds vroeger volgt weet dat hij al zijn hele aan fitness doet, wedstrijden heeft gedaan en in deze sport is opgegroeid door zijn vader. Door de grote vraag en zijn passie besloot hij dus uiteindelijk zijn eigen supplementenlijn en onder andere fitness kleding te beginnen, hier was Kosso Nutrition geboren. Als leuke toevoeging is Kosso ook begonnen aan een podcast genaamd: Pot Kast. Hier praat hij over levenslessen, maar ook over het fitness leven.

Kwaliteit is prioriteit bij Kosso Nutrition en wie het uitprobeert beseft het!