Caloriebehoefte berekenen
Terug naar over ons

Artiest Kosso

Artiest

Artiest

De Rapper Uit Kosovo

Onder de artiestennaam Kosso begon ik op mijn 14e voor de grap met rappen samen met wat vrienden. Ik had eigenlijk nooit gedroomd om artiest te worden, maar als ik aan iets begin dan ga ik er 100% voor. Ik bracht veel tracks uit op YouTube en op mijn 16de begon ik hierdoor al best wat naamsbekendheid te krijgen. Vooral na mijn Houjebek-sessie bij ParraTV.

Kort hierna deed ik een samenwerking met Rambo en een paar maanden later kreeg ik een uitnodiging van Rotjoch om een 101barz-sessie te komen doen samen met Rambo. Na deze sessie was mijn naam niet meer te ontkennen in de scene. Binnen enkele weken stond de sessie al op meer dan 1 miljoen views! Bekijk hier Studiosessie 177, mijn allereerste 101Barz video.

kosso in concert

Na het succes van mijn duo album met Dorentina, hebben we ons tweede project uitgebracht. Het album, Beauty And The Beast 2, hebben we een jaar na ons eerste album uitgebracht. Dit tweede album kent 12 tracks, waarop geen gastbijdrages zijn te horen.

Na dit album zijn Dorentina en ik uit elkaar gegaan als artiesten en hebben we onze eigen weg vervolgd. Tijdens deze periode heb ik even stilgezeten op het gebied van nieuwe muziek, maar was ik ook druk bezig met het opzetten van Kosso in concert. Tijdens dit concert op 8 oktober 2022 nam ik mijn fans mee door mijn muziek carrière, van 2013 tot en met 2022.

Binnen enkele weken 1 miljoen views

In 2016 bracht ik mijn eerste EP uit genaamd “Deze tijd”. Hier werkte ik samen met namen als Yes-R, Mula-B & Fraasie. Hiermee pakte ik de aandacht van de urban community in Nederland.

In 2017 bracht ik mijndebuutalbum uit genaamd “Nooit te laat” en met dit album bewees ik dat ik bij de topartiesten van Nederland hoor. Op het album werkte ik samen met de grootste artiesten op dat moment, zoals; Boef, Ali-B, Lijpe, Josylvio, Kevin, Kempi en meer. Het album kwam binnen op nummer 5 in de album top 100 charts.

In 2018 bracht ik mijn 2e album uit genaamd “Beti”. Beti is Kosso’s familienaam, zo word ik genoemd door mijn ouders en andere familieleden. Ik heb deze naam gekozen voor dit album omdat het een persoonlijker album was. Zo staan er tracks op over mijn moeder die toentertijd kanker had en over mijn tante waar ik veel verbleef tijdens mijn jeugd. Zij is spijtig genoeg overleden aan kanker. Op dit album werkte ik samen met mijn jeugdidolen Hef en Murda en ging ik een een internationale samenwerking aan met de Franse artiesten Anas en YL. Ook dit album kwam top 10 binnen in de album top 100 charts.

In 2019 bracht ik een mixtape uit genaamd “Kasttape vol 1: King of the South”.

Verder was dit een rustig jaar in de muziek, omdat ik druk was met bodybuilding wedstrijden. Wel bracht ik veel tijd door in de studio samen met zijn vrouw Dorentina en waren ze zich aan het voorbereiden op een carrière samen als koppel-duo. Dit werd in 2020 een groot succes.

Dorentina & Kosso

In 2020 sloten we het jaar af als koppel-duo; Dorentina & Kosso. Dit was heel uniek in Nederland en nog nooit eerder gebeurd. Dorentina & Kosso waren het allereerste koppel-duo in Nederland. We besloten om een 101barz sessie te doen als promotie voor ons aankomende album. Dit was ook meteen de allereerste koppel-sessie van Nederland en heel Nederland praatte erover. Binnen 7 dagen stond de sessie op 1 miljoen views en inmiddels staat de teller zelfs op meer dan 6,4 miljoen views.

Een paar weken later brachten we ons gezamenlijk album “Beauty and the Beast” uit met samenwerkingen als 3Robi en Lijpe. Dit album kwam binnen op nummer 7 in de album top 100 charts. De tracks “500PS” & “Shot” zijn bijna goud gegaan. Het was een groot succes. Net zoals het tweede gezamenlijke album ‘’Beauty and the Beast 2!’’

Kosso is nog nooit getekend geweest bij een groot label of managementbureau en doet alles al zijn hele leven independent en op eigen kracht. Hij focust nu ook veel op Dorentina ’s carrière en heeft grote plannen met haar. Ondanks mijn verlegde aandacht richting mijn ondernemingen, heb ik niet stilgezeten op het gebied van muziek maken na het concert. Recentelijk heb ik namelijk mijn comeback single Marbella uitgebracht én ben ik weer te zien geweest tijdens een optreden op een festival, Groove Graden. Ook steun ik Dorentina in haar muziek carrière! Hopelijk kunnen wij beide in de nabije toekomst verder gaan met nieuwe muziek en optredens.