De rapper uit Kossovo

Kosso begon op zijn 14e voor de grap met rappen samen met wat vrienden. Hij had eigenlijk nooit gedroomd om artiest te worden, maar als hij aan iets begint gaat hij er 100% voor. Hij bracht veel tracks uit op youtube. Op zijn 16e begon hij al best wat naamsbekendheid te krijgen, na zijn Houjebek-sessie bij ParraTV. Kort hierna deed hij een samenwerking met Rambo en een paar maanden later kreeg hij een uitnodiging van Rotjoch om een 101barz-sessie te komen doen samen met Rambo. Na deze sessie was zijn naam niet meer te ontkennen in de scene. Binnen enkele weken stond de sessie al op meer dan 1 miljoen views.

In 2016 bracht Kosso zijn eerste EP uit genaamd “Deze tijd”. Hier werkte hij samen met namen als Yes-R, Mula-B & Fraasie. Hiermee pakt hij de aandacht van de urban community in Nederland.

In 2017 bracht hij zijn debuutalbum uit genaamd “Nooit te laat” en met dit album bewees hij dat hij bij de topartiesten van Nederland hoort. Op het album werkt hij samen met de grootste artiesten op dat moment, zoals; Boef, Ali-B, Lijpe, Josylvio, Kevin, Kempi en meer. Het album komt binnen op nummer 5 in de album top 100 charts.

In 2018 bracht Kosso zijn 2e album uit genaamd “Beti”. Beti is Kosso’s familienaam, zo wordt hij genoemd door zijn ouders en andere familieleden. Hij heeft deze naam gekozen voor dit album, omdat het een persoonlijker album is. Zo staan er tracks op over zijn moeder die toentertijd kanker had en over zijn tante waar Kosso veel verbleef tijdens zijn jeugd. Zij is overleden aan kanker. Op dit album werkt hij samen met jeugdidolen Hef en Murda en staat er ook een internationale featuring op met Franse artiesten Anas en YL. Ook dit album komt top 10 binnen in de album top 100 charts.

In 2019 bracht Kosso een mixtape uit genaamd “Kasttape vol 1: King of the South”.
Verder was dit een rustig jaar in de muziek, omdat hij druk was met bodybuilding wedstrijden (te zien in zijn docu). Wel bracht hij veel tijd door in de studio samen met zijn vrouw Dorentina en waren ze zich aan het voorbereiden op een carrière samen als koppel-duo. Dit werd in 2020 een groot succes. Naast het maken van muziek kun je Kosso en Dorentina ook bewonderen in concert. Zo geven ze zelf concerten, maar zijn ze soms ook te zien op festivals.

Check op Youtube

Dorentina & Kosso

In 2020 sloten ze het jaar af als koppel-duo; Dorentina & Kosso. Dit was heel uniek in Nederland en nog nooit eerder gebeurd. Dorentina & Kosso waren het allereerste koppel-duo in Nederland. Ze besloten om een 101barz sessie te gaan doen als promotie voor hun aankomende album. Dit was ook meteen de allereerste koppel-sessie van Nederland en heel Nederland praatte erover. Binnen 7 dagen stond de sessie op 1 miljoen views en inmiddels al op meer dan 4 miljoen. Een paar weken later brachten ze hun album “Beauty and the Beast” uit met samenwerkingen als 3Robi en Lijpe. Dit album kwam binnen op nummer 7 in de album top 100 charts. De tracks “500PS” & “Shot” zijn bijna goud gegaan. Het was een groot succes. In 2021 komt hun 2e album uit en het beloofd veel!

Kosso is nog nooit getekend geweest bij een groot label of managementbureau en doet alles al zijn hele leven independent en op eigen kracht. Hij focust nu ook veel op Dorentina’s carrière en heeft grote plannen met haar.

Bekijk op Spotify