De voordelen van pre-workout

22 februari 2021
De voordelen van pre-workout

Iedereen kent het wel. Je komt net thuis van werk en je energie level is laag. De hele dag heb je aan jezelf beloofd om lekker te gaan sporten vanavond, maar nu heb je er helemaal geen zin in. Pre-workout kan dan precies de oppepper zijn die je nodig hebt om toch te kunnen knallen in de sportschool.

Pre-workout geeft je een energieboost, maar dat is niet het enige. Het heeft namelijk ook invloed op jouw prestaties in de sportschool. In deze blog wordt precies uitgelegd wat pre-workout is, wat het met je doet en de voordelen van pre-workout.

Wat is pre-workout?

Makkelijk uitgelegd is pre-workout een energiebooster en een middel dat je helpt om je resultaten te optimaliseren. Pre-workout wordt meestal verkocht in poedervorm. Deze poeder laat je vervolgens oplossen in water om het weg te drinken (of soms zelfs in een keer zonder water!).

Het grootste voordeel van pre-workout is dat het een goed hulpmiddel is tijdens krachtoefeningen en bij cardio. De energieboost zorgt net voor dat extra beetje kracht en stelt de vermoeidheid uit.

Het gebruik van pre-workout is onderzocht en hieruit is gebleken dat sporters die met regelmaat pre-workout innemen sneller spiermassa opbouwen en een lager vetpercentage hebben. Pre-workout bevat meerdere ingrediënten die bijdragen bij een betere sportervaring.

Voordelen pre-workout: Werkende stof

Bijna iedere pre-workout bevat cafeïne (er bestaan ook cafeïne vrije pre-workouts). Het is het meest voorkomende ingrediënt, waarvan het is bewezen dat het een positieve bijdrage heeft bij het opbouwen van spiermassa en het uithoudingsvermogen te verbeteren. Dit houdt in dat je meer uit je training kunt halen na het nemen van de sterkste pre-workout van Nederland.

Maar wat doet cafeïne nu in het lichaam waardoor je meer energie krijgt? Het maakt de bloedvaten wijder, waardoor er meer bloed naar de spieren kan stromen. Daarnaast helpt het om je cognitief vermogen te stimuleren op kort termijn. Hierdoor kun je beter focussen op de spier die je aan het trainen bent voor een beter resultaat.

Benieuwd naar pre-workout? Probeer dan de pre-workout van Kosso Nutrition!

Aanbeloven gebruik

Het duurt ongeveer 30 minuten voordat cafeïne invloed heeft in je lichaam. Daarom is het aangeraden om pre-workout te consumeren ongeveer een half uur voor de training. Op deze manier hebben de ingrediënten genoeg tijd om in de bloedbaan te komen, waardoor je het beste effect ervaart.

Cafeïne heeft bijna direct invloed op jouw lichaam, maar sommige andere ingrediënten (zoals creatine) hebben langer de tijd nodig om in te werken op het lichaam. Daarom is het aangeraden om pre-workout met enige frequentie te blijven gebruiken. Hierdoor is het spiermassabehoud het grootste.

Bijwerkingen

Bijwerkingen van pre-workout zijn grotendeels afhankelijk van de ingrediënten. Cafeïne kan er voor zorgen dat de bloeddruk verhoogd, maar er zijn geen aanwijzingen dat pre-workout echt negatieve bijwerkingen heeft. Teveel cafeïne kan wel zorgen voor hoofdpijn, misselijkheid of hartkloppingen. Let daarom altijd even op de tijd met het innemen van pre-workout in combinatie met koffie of thee.

Benieuwd naar de verschillen tussen creatine en creatine monohydraat? Klik dan op de link. 

Uitgelicht

Meer nieuws