De beste manieren om gezond af te vallen

16 augustus 2021
De beste manieren om gezond af te vallen

Een paar kilo’s afvallen klinkt als een makkie, maar wat kan het soms moeilijk zijn! Vaak nemen mensen opeens het besluit om te gaan afvallen. Er worden dan meestal drastische veranderingen of diëten toegepast die vaak maar voor korte duur werken. De meest drastische maatregelen zijn dus vaak niet voor een langere periode effectief. Opeens je gehele levensstijl omgooien wordt dan ook niet als een gezonde manier van afvallen gezien.

Gezond afvallen: Maak kleine stapjes

In een keer je hele leven omgooien is meestal niet effectief. Je lichaam krijgt op deze manier niet voldoende tijd om te wennen aan de grote hoeveelheid beweging en gezonde voeding waardoor je je waarschijnlijk niet zo lekker zult voelen. Doordat je je niet lekker zult voelen van de drastische ingrepen is het ook moeilijk om langer vol te houden. Door een gezonde leefstijl stap voor stap te introduceren in je leven zal het veel makkelijker vol te houden zijn.

De juiste voeding

Een goede manier van een gezonde leefstijl introduceren is doormiddel van een voedingsschema. Door je te houden aan een opgesteld schema hoef je namelijk niet zelf meer te bedenken of je wel de juiste hoeveelheid calorieën en vitamines binnenkrijgt. Door je te houden aan het schema weet je dus zeker dat je gezond bezig bent op het gebied van voeding. Daarnaast kun je met behulp van een schema de gezonde levensstijl dag per dag introduceren. De transitie van ongezond naar gezond eten kan op die manier rustig worden opgebouwd. Bovendien zou je ook kunnen meal preppen met onze fit preps.

Gezond afvallen: Voldoende beweging

Naast voeding hoort beweging ook écht bij een gezonde leefstijl. Met alleen voeding zul je je doelen een stuk moeilijk bereiken. Daarnaast kun je geen spieren of conditie opbouwen zonder regelmatig te sporten en te bewegen. Als je zelf nog geen of weinig ervaring hebt met sporten kun je werken met een trainingsschema. Ook kun je kiezen voor een geheel pakket op maat waarbij de voeding en het bewegen op elkaar afgestemd zijn. Een trainingsschema is een goede houvast om jouw doelen zo efficiënt mogelijk te bereiken. Door gebruik te maken van een goede planning doormiddel van schema’s zorg je er onbewust voor dat de gezonde leefstijl onderdeel wordt van je dagelijkse leven. Hierdoor blijf je voor een langere tijd gemotiveerd en is de kans dat je tussentijds opgeeft minder groot. Op een begeven moment zal het gebruik van schema’s niet meer nodig zijn omdat je de gezonde levensstijl dusdanig hebt geïntegreerd in je leven dat het een gewoonte is geworden om gezond te eten en genoeg te bewegen.

Gezond afvallen: Supplementen

Met behulp van supplementen, zoals omega 3 visolie, kun je er voor zorgen dat je jouw doel nog sneller kunt bereiken. Zo zijn er supplementen die er voor zorgen dat je nog beter kunt trainen en meer energie hebt. Ook zou je gebruik kunnen maken van een fatburner zodat het proces van afvallen versneld wordt. De werking van supplementen samen met een gezonde leefstijl is onder andere terug te zien op Instagram bij een divers aantal influencers. Supplementen kunnen dan ook goede aanvulling zijn op je gezonde leefstijl, maar goede voeding en voldoende beweging zullen altijd de basis zijn om gezond af te vallen.

Uitgelicht

Meer nieuws