Kosso Nutrition gaat samenwerking met Noah Mbuyamba aan

7 september 2021
Kosso Nutrition gaat samenwerking met Noah Mbuyamba aan

In deze YouTube video zien we Kosso en Noah Mbuyamba. Noah is de nieuwste atleet van Kosso Nutrition. We maken al gauw kennis met Noah en de manier waarop Kosso en Noah elkaar hebben leren kennen. Hieronder vertellen we meer over Noah en de YouTube video met Kosso.]

Samenwerking met Noah Mbuyamba: Kennismaking met Noah.

Kosso en Noah hebben elkaar leren kennen via Instagram. Een vriend van Noah heeft Kosso een bericht gestuurd, waarin hij de Instagrampagina van Noah deelde. Hier vroeg hij of Kosso iets met Noah kan doen. Nadat Kosso op de Instagrampagina van Noah belande raakte hij meteen geïnspireerd door hem.  Noah is een 22-jarige jongen die veel bezig is met atletiek. Het doel van Noah is om uiteindelijk de paralympische spelen in 2024 te behalen in Parijs.

Noahs verhaal

Op 18-jarige leeftijd was Noah op vakantie met twee vrienden in Indonesië. Tijdens deze vakantie hadden Noah en zijn vrienden scooters gehuurd. Toen Noah en zijn vrienden onderweg waren naar het strand ging het mis in een bocht. Noah redde de bocht niet en belande in een berm. Noah probeerde uit de berm te komen en gaf snel gas bij. Dit heeft echter niet mogen baten en toen is Noah met een vriend achterop met 80 km per uur tegen een boom aangereden. Na het ongeluk werd alles zwart voor Noahs ogen en toen die bij kwam, zag die zijn vriend bebloed op de weg liggen. Na het ongeluk zijn ze naar een ziekenhuis gegaan. Hier merkte Noah al snel op dat die een rare tinteling had in zijn been en pijn had in zijn knieholte. In eerste instantie dacht Noah dat zijn hamstring gescheurd was en het eerste wat Noah dacht was ‘shit ik kan komend seizoen niet voetballen’. In het eerste ziekenhuis zagen ze niet veel bij Noah en dachten dat hij er goed vanaf gekomen was. Na het bezoek aan het eerste ziekenhuis zeiden ze dat Noah niet veel had. Noah ging echter kapot van de pijn en heeft zijn ouders gebeld. Via een contact bij de ANWB kon Noah terecht bij een beter ziekenhuis. Eenmaal daar werd er al direct de diagnose compartimentsyndroom bij Noah vastgesteld. Een compartimentsyndroom houdt in dat het toevoer naar een ledemaat afgesloten wordt. Tijdens deze periode gingen er allerlei emoties door Noah heen en probeerde zich sterk te houden. Check het hele verhaal van Noah via de onderstaande YouTube video. Klik hier.

Uitgelicht

Meer nieuws