Caloriebehoefte berekenen

Hoeveel eiwitten zitten er in zalm?

20 februari 2023
Hoeveel eiwitten zitten er in zalm?

Eiwitten zijn een belangrijke voedingsstof en vooral als je intensief sport, heb je genoeg eiwitten nodig. Eiwitten heb je namelijk nodig om je spieren te kunnen laten herstellen na een work-out. Een van de belangrijkste eiwitbronnen is vis en in het bijzonder zalm. Hoeveel eiwitten er precies zitten in zalm, zochten we voor je uit.

Hoeveel gram eiwitten zitten er in zalm?

Op de vraag ‘zitten in zalm veel eiwitten?’, kunnen we zeker Ja antwoorden. Per 100 gram bevat dit stukje vis gemiddeld gezien namelijk 20 gram eiwitten. Dit maakt zalm tot een voedzame keuze, vooral voor mensen die een eiwitrijk dieet volgen of actief bezig zijn met krachttraining en spieropbouw. Geserveerd met een van de 7 beste eiwitrijke groenten kan zalm dus een heel goede keuze zijn!

Is er nog verschil in eiwit bij de bereiding van zalm?
Zalm kun je op verschillende manieren eten, zoals gerookt of gebakken. Als je van een rokerige smaak houdt, kun je de zalm ook grillen of barbecueën en bereiden met een marinade naar keuze. Hoe je de zalm echter eet, maakt vrij weinig uit voor de hoeveelheid eiwitten in zalm. Het enige waar je rekening mee moet houden als je doel is om gezond te eten, is de hoeveelheid saus of marinade die je gebruikt. Sauzen en marinades bevatten vaak veel zout, suikers of vetten. Zalm bereid met rijst en veel groente, is een gezonder gerecht dan wanneer je zalm bereidt in een roomsaus en serveert met een portie friet.

eiwitten in zalm

Welke gezonde voedingsstoffen zitten er nog meer in gerookte zalm?

Het is niet alleen interessant om te weten hoeveel eiwitten in gerookte zalm zitten, maar ook welke andere belangrijke voedingsstoffen er in welke hoeveelheden je terug kunt vinden in zalm en andere vissoorten. Zalm bevat bijvoorbeeld veel omega-3-vetzuren die ontstekingsremmend werken en goed zijn voor je hart, ogen en brein.

Daarnaast zitten er ook bepaalde vitaminen in dit stukje vis, waaronder vitamine D, vitamine B12 en vitamine B6. Vitamine D is onder andere goed voor de gezondheid van de botten en het onderhouden van spieren en het immuunsysteem. Vitamine B12 is ook belangrijk, want deze zorgt voor de vorming van rode bloedcellen in je lichaam en stimuleert het goed kunnen functioneren van je zenuwstelsel. Naast eiwitten en vitaminen in zalm bevat de vissoort ook mineralen zoals selenium en magnesium. Magnesium is tevens belangrijk voor je botten. Bekijk onze magnesium pro voor meer informatie.

Wil je nog meer weten over eiwitrijke voeding? Bekijk dan ook eens recepten met kikkererwten.

Je voedingsschema samenstellen met Kosso Nutrition

Wil je naast eiwitten in zalm nog meer goede voedingsstoffen binnenkrijgen? Schakel dan de hulp in van Kosso Nutrition. Kies één van de coaching trajecten die het best bij je past. Wil je bijvoorbeeld alleen werken aan je voeding, of wil je tevens aan de slag met je lichaam door bijvoorbeeld af te vallen of droog te worden? Het kan allemaal. Naast een fitnessschema en een voedingsschema krijg je begeleiding via e-mail en geven we je ook advies over voedingssupplementen om nog betere resultaten te bereiken. Wil je alvast weten hoe healthy eating eruit ziet? Bekijk dan ook onze fitpreps kant-en-klare maaltijden, gemaakt van fairtrade producten. Makkelijk eten kan namelijk ook gezond zijn!

Uitgelicht

Meer nieuws