Letten op je voeding tijdens het aankomen met Roel Henno

9 juni 2021
Letten op je voeding tijdens het aankomen met Roel Henno

Yes mensen daar zijn we bij coach Roel Henno. We gaan zo meteen mijn vetpercentage en de omtrek van mijn arm, been, taille en heup meten. Over 10 weken gaan we dit nog eens meten en hopelijk zijn wij op dat moment wat groter dan nu. We gaan de komende maanden aankomen voordat we weer gaan droog trainen. Waar letten wij allemaal op bij eten tijdens het aankomen?

Roel Henno is een leraar en heeft een passie voortgeduwd uit zijn hobby. Hij heeft zich altijd willen verrijken met veel kennis. Na een zwaar snowboardongeluk is hij zich gaan verdiepen in bodybuilding en de kennis die hij heeft opgedaan tijdens zijn studies heeft hij toegepast op zichzelf. Roel Henno is afgestudeerd leerkracht wetenschappen, biologie, fysicochemie en technieken. Zijn kennis en ervaring geeft hij dagelijks door aan zijn leerlingen en hij zal mij alle pitfalls leren van het diëten, sporten en belasten. "Waar op letten tijdens het aankomen"

Roel Henno heeft bijna alles qua diëten zelf ook geprobeerd om zo te spreken uit ervaring tegen zijn leerlingen. Gaat het dieet niet helemaal goed? Dan kan hij tips geven afhankelijk van onder andere jouw slaappatroon, vertering, spierpijn, pomp en hoe makkelijk de maaltijden jou afgaan. Klachten kunnen namelijk veroorzaakt worden door een niet optimaal vochtbalans, zoutbalans en verkeerde maaltijden voor het sporten.

Zoals jullie zien is het niet alleen maar trainen en shakes nemen. Er komt meer kijken bij aankomen, zoals het menselijk lichaam en voeding. Belangrijk is dat wij het metabolisme goed begrijpen. Past het dieet niet goed bij jou? Dan moet dit aangepast worden. Uit eigen ervaring tijdens de voorbereiding van een bodybuilding show weet Roel dat dooreten wanneer jouw lichaam het dieet tegenstaat schadelijk kan zijn voor jouw spijsverteringsstelsel. Tijdens het aankomen voor een show is het belangrijk om een coach in de hand te nemen die voorkomt dat je de grens van jouw metabolisme bereikt. Roel heeft de voedingssupplementen van Kosso Nutrition geprobeerd en bevestigt dat de macronutriënten in de supplementen voldoen aan de regels van de wetenschap. De ‘Pre-Workout Kossoine’, ‘Kast Worden Alles-in-een’ en de ‘BULK weight gainer’ worden dan ook opgenomen in mijn dieet. Deze voedingssupplementen kunnen het aankomen vergemakkelijken. Omdat ik in de aankomfase andere supplementen zal gebruiken dan in de droog train fase, kunnen jullie ook gaan zien welke supplementen van Kosso Nutrition het beste passen bij elke fase.

Ik houd van afwisseling in mijn dieet en Roel houdt hier rekening mee door mij enigszins vrij te laten in mijn keuze tussen verschillende voedingsmiddelen met soortgelijke macronutriënten. Voor mensen die zelf willen aankomen raad Roel aan om eerst een aantal dagen het eetpatroon bij te houden. Je kunt met deze informatie zien hoe jouw huidige dagelijkse voedingspatroon is opgebouwd.

Uitgelicht

Meer nieuws