Beter slapen supplementen

Beter slapen supplementen

/ Beter slapen supplementen

Beter slapen supplementen

TOON FILTERS

Zoeken

Search

Search

Categoriën

Product Category Checkbox
 • Supplementen (21)
 • Pakketten (10)
 • Pre-Workouts (9)
 • Eiwitten (5)
 • Vitaminepillen (4)
 • Whey Protein (4)
 • Aankomen (3)
 • Pre-Workouts (3)
 • Creatine (2)
 • Afvallen (1)

Prijs

Product Price Filter
Price Range

Sale

On Sale Filter
 • On Sale (11)
Woocommerce Sort

Beter slapen supplementen

Ben je een makkelijke slaper? Of heb je moeite om in slaap te vallen en lig je vaak urenlang wakker? Slaapproblemen komen vandaag de dag veel voor, bijna iedereen heeft wel een bepaalde periode met weinig nachtrust te maken. Een slechte nachtrust heeft veel invloed op het dagelijks functioneren en de mentale gesteldheid. Slaap supplementen kunnen een fijne aanvulling zijn op je gezonde levensstijl en avondroutine. Een slaap supplement is bedoeld om de slaapkwaliteit te verbeteren en slaapproblemen te verminderen. De specifieke functie van een slaapsupplement hangt af van de ingrediënten en formulering.

Op deze pagina vind je informatie over de verschillende slaapsupplementen en het belang van een goede nachtrust. Bij Kosso Nutrition bieden we beter slapen supplementen die jou kunnen helpen bij het bevorderen van je slaap. Zo hebben wij een product specifiek voor een betere nachtrust, met de perfecte mix van verschillende ingrediënten, ontdek ons product Goodnight .

Welke supplementen bevorderen de slaap?

Het aanbod beter slapen supplementen is uitgebreid, waardoor het lastig kan zijn om de juiste keuze te maken. De vier meest voorkomende slaapsupplementen zijn supplementen met daarin melatonine, magnesium, L-theanine en valeriaanwortel.

Melatonine

Melatonine is een hormoon dat van nature in het lichaam wordt aangemaakt. Melatonine wordt voornamelijk 's avonds als het donker wordt, afgegeven. De stof helpt bij het reguleren van onze slaap-waak cyclus. Melatonine maakt je hersenen namelijk klaar om in slaap te vallen. Het extra innemen van melatonine is vooral bedoeld om het proces van in slaap vallen te versnellen.

Magnesium

Magnesium bevordert de ontspanning van de spieren en de geest. Een tekort aan magnesium kan leiden tot slaapproblemen en spierpijn. Door magnesium voor het slapen te nemen, ontspannen de spieren en vermindert de gevoeligheid voor stress. Een supplement met magnesium kan vooral gunstig zijn voor mensen die te maken hebben met een magnesiumtekort of die veel last hebben van slapeloosheid en rusteloosheid. Bij Kosso Nutrition hebben we ook magnesium in het assortiment, ontdek onze Magnesium Pro.

L-theanine

L-theanine is een aminozuur dat bekend staat om zijn kalmerende effecten. Het komt voor in verschillende theesoorten en helpt bij het verminderen van stress. Daarnaast kan het bijdragen aan de alertheid overdag zonder dat dit de slaapkwaliteit beïnvloed. Het innemen van L-theanine helpt bij het beheersen van stressniveaus en slaapproblemen. Het slaapsupplement is verkrijgbaar in tabletten en capsules en komt van nature voor in groene, witte en zwarte thee.

Valeriaanwortel

Valeriaanwortel is een kruidensupplement dat al jarenlang wordt gebruikt als natuurlijk slaapmiddel. Het supplement stimuleert slaap en een gezonde nachtrust en helpt bij het in slaap vallen. De slaapkwaliteit wordt aanzienlijk verbeterd en de tijd die nodig is om in slaap te vallen wordt verkort. Vanwege de natuurlijke aard heeft valeriaanwortel weinig bijwerkingen, waardoor het geliefd is bij velen. Valeriaan is goed te verdragen en hierdoor een aantrekkelijke keuze voor mensen die op zoek zijn naar een natuurlijke oplossing.

Het belang van een goede nachtrust

Een goede nachtrust is belangrijk vanwege een aantal zaken. Het lichaam herstelt tijdens de nachtrust van de dagelijkse activiteiten. Cellen en spieren worden opgebouwd en het immuunsysteem wordt versterkt. Daarnaast heeft slaap een positief effect op het geheugen en de concentratie. De cognitieve functies van het lichaam en het algemeen probleemoplossend vermogen werken beter na een goede nacht slaap.

Een gebrek aan slaap kan leiden tot stress en prikkelbaarheid, slaap heeft dus ook invloed op de emotionele gezondheid. Niet alleen emotioneel, maar ook de fysieke gezondheid wordt beïnvloed door slaap. Voldoende nachtrust vermindert het risico op aandoeningen zoals depressie, hart- en vaatziekten en obesitas.

Tips om beter te slapen

Naast het nemen van supplementen voor het slapen, zijn er nog meer zaken die kunnen bijdragen aan een betere nachtrust.

Regelmatig slaapschema

Door elke dag rond dezelfde tijd op te staan en naar bed te gaan, geef je je lichaam aan wanneer het zou moeten slapen. Een natuurlijk ritme zorgt ervoor dat je sneller in slaap kunt vallen. Je geeft je lichaam namelijk een duidelijk signaal wanneer het wakker moet zijn en wanneer het tijd is om te slapen. Consistentie kan je helpen beter uit te rusten gedurende de dag en makkelijker in slaap te vallen in de avond.

Creëer een rustige slaapomgeving

Een rustige en niet afleidende slaapomgeving is nodig om extra storingen te minimaliseren. Een donkere, koele en stille ruimte helpt bij het in slaap vallen. Ook verbetert de slaapkwaliteit vanwege deze toepassingen. Investeer in verduisterende raamdecoratie of oordopjes om je volledig af te sluiten van externe factoren.

Beperk schermtijd in de avond

Vermijd het gebruik van elektronische apparaten in de avond. Het is wetenschappelijk bewezen dat schermgebruik voor het slapen in verband staat met slecht slapen. Het blauwe licht bootst daglicht na, waardoor het melatonine hormoon wordt verstoord. Ideaal gezien moet je schermen 1 uur voor het slapen gaan vermijden, zo kan het melatonine hormoon zijn werk doen en val je sneller in slaap. Het kan verleidelijk zijn om vlak voor het slapen je telefoon te checken, maar als je last hebt van slaapproblemen, raden we dit af.

Ontspanningstechnieken

Meditatie en ademhalingstechnieken stimuleren rust en kalmte voor het slapen gaan. Ontspanningstechnieken vertragen je hartslag en helpen bij het kalmeren van je zenuwstelsel. Stress en opgebouwde spanningen kun je loslaten, waardoor je eenvoudig in slaap valt. Het uitvoeren van technieken zoals meditatie of progressieve spierontspanning kan een duidelijke verbetering in je slaapkwaliteit opleveren.

Het ontwikkelen van een vaste avondroutine met bovenstaande tips, heeft een positief effect op jouw nachtrust. Het toevoegen van slaapsupplementen biedt de mogelijkheid om extra rust te creëren in de avond en het natuurlijke ritme een handje te helpen.

SLUIT FILTERS

Zoeken

Search

Search

Categoriën

Product Category Checkbox
 • Supplementen (21)
 • Pakketten (10)
 • Pre-Workouts (9)
 • Eiwitten (5)
 • Vitaminepillen (4)
 • Whey Protein (4)
 • Aankomen (3)
 • Pre-Workouts (3)
 • Creatine (2)
 • Afvallen (1)

Kleur

Prijs

Product Price Filter
Price Range

Sale

On Sale Filter
 • On Sale (11)