Caloriebehoefte berekenen

Bodybuilding

Bodybuilding

Kast worden is de mission

Als Kosso op zijn 14e moet stoppen met voetballen gaat hij mee met zijn vader en broer naar de gym om te starten met fitness. Ze leren hem hoe je elke spier moet trainen. Hij wilde altijd een profvoetballer worden en had nooit plannen om een spierbundel te worden. Maar zoals al eerder gezegd, alles waar Kosso aan begint gaat hij 100% voor.

Hij wordt verliefd op de sport en verslaafd aan resultaten behalen. Hij traint 5 keer per week maar mag van zijn vader nog niet zwaar squatten of deadliften, omdat hij te jong is en nog in de groei zit.

Op zijn 16e is hij al best gespierd voor zijn leeftijd en gemiddeld gespierder dan zijn klasgenoten. Hij neemt de voedingssupplementen van zijn vader en drinkt na elke training een eiwitten shake en neemt wat creatine. Op gegeven moment vindt hij een supplement om sneller aan te komen, de weightgainer. Dit wordt een van zijn lievelingsproducten de aankomende jaren. Ook komt hij in aanraking met pre-workouts wat toen een opkomende trend begon te worden in Nederland. Dit geeft hem nog meer energie en uithoudingvermogen in de gym.

Hij gaat op onderzoek naar supplementen bedrijven en probeert veel merken en vele producten uit, dit wordt een soort hobby voor hem. Zijn moeders keuken stond helemaal vol met potten, je kent het vast wel. Zijn vader zei altijd dat hij bodybuilding wedstrijden moet gaan doen, maar hij vond het helemaal niks om in een slip te staan. Ook natuurlijk omdat hij een rapper was en hij bang was dat het niet samen zou kunnen.

Bodybuilding wedstrijden

Op zijn 20e besloot hij dan toch bodybuilding wedstrijden te gaan doen en om zijn gevoel te volgen. Hij had veel talent en het zou jammer zijn om deze kans niet te pakken.

Onder begeleiding van zijn eerste coach Jeffrey Suijkerbuijk gingen ze de voorbereiding in voor de Atlascup in 2016, dit is een C wedstrijd. Albert deed 2 klasse mee, de juniorenklasse en de -90kg klasse. Met 89kg stond hij op het podium te poseren met een grote glimlach, zijn bodybuilding carrière was officieel gestart en hij zegt dat dit het beste gevoel ooit was. Hij had natuurlijk vaker op podium gestaan om op te treden, maar dit was anders. Dit was 12 weken lang afzien, diëten, 6 dagen per week trainen 2 keer per dag en geen feestjes. En dan sta je daar. Hij word op zijn allereerste wedstrijd in beide klassen 2e. Net geen 1e omdat zijn benen niet droog genoeg waren.

Wel kwalificeert hij zich voor de B wedstrijd, de Ironman&maiden, deze was 2 weken later. Hier werd hij 3e en kwalificeerde zich weer voor een A wedstrijd. Binnen 3 weken ging Albert van C atleet naar A atleet en mocht hij meedoen aan de Nederlandse kampioenschappen en de Juliette Bergman Grand Prix. Dit zijn A wedstrijden om je te kwalificeren voor het EK en WK, maar daar moet je 1e voor worden.

Albert deed 1 week na de Ironman&maiden mee aan de Juliette Bergman Grand Prix, gewoon om even te checken hoe het niveau was, want hier was hij nog niet klaar voor. Hij werd 3e in de Juniorenklasse en stond daar tegen jongens als Wesley Vissers, die nu pro zijn en wedstrijden meedoen als de Mr. Olympia. 2016 was hierbij voor hem mooi afgesloten en het werd tijd om te gaan werken aan zijn lichaam om beter te worden.

Deze winst was voor mijn moeder

Na 1,5 jaar lang hard trainen doet Albert mee aan de Nederlandse kampioenschappen in april 2018. Hier weegt hij 92,5kg (3,5 kg meer dan in 2016) en wordt hij 2e dit jaar. Twee weken later doet hij mee aan de Kosovo Nationals (Kosovaarse kampioenschappen) en dit is heel speciaal. Zijn allereerste wedstijd in land van herkomst. Alle familie die daar nog woont en niet naar Nederland kunnen vanwege visumplicht komt kijken naar de wedstrijd.

Albert wordt 1e in de juniorenklasse, 1e in de -100 klasse en wint ook nog eens de Overall. Drie prijzen! (De overall betekent alle nummer 1’s van elke klasse tegen elkaar en daaruit de beste. Dus de nummer 1 uit de -80kg, nummer 1 uit de -90kg, nummer 1 uit de 100+kg etc.) Dit was een heel speciaal en emotioneel moment, vooral omdat Albert’s moeder op dat moment kanker heeft en aan een chemotherapie zit en niet mee naar de wedstrijd kon. Deze winst was voor haar.

Check de documentaire

Na deze wedstrijden in 2018 besluit Albert om door te gaan en zich voor te bereiden op de Juliette Bergman Grand Prix in December 2019. Hij maakt hier ook een Documentaire over die te zien is op YouTube. De Documentaire duurt 2,5 uur maar is het zeker waard om te kijken! Je wordt meegenomen van begin tot eind in het leven van Albert tijdens zijn voorbereiding op de wedstijd. Ook kun je er veel van leren qua dieet, trainingen, droog worden, vocht afdrijven, spieren laden en meer! In dit jaar besluit Albert ook om zijn eigen supplementenlijn te starten genaamd “Kosso Nutrition” en is er het hele jaar mee bezig om het perfect op te zetten. Hier kun je meer over lezen in het kopje “Ondernemen”.
Albert werd 1e op de Juliette Bergman Grand Prix en dit was prachtig! Na zoveel jaren hard werken en net niet 1e worden is het dan toch gelukt! Zo zie je maar dat je nooit moet opgeven. Dit allemaal is te zien in de docu.

Na deze wedstrijd besloot Albert om even te focussen op zijn nieuwe bedrijf Kosso Nutrition maar sluit niet uit dat hij nog wedstrijden gaat doen. Waarschijnlijk weer in 2021 of 2022.