Caloriebehoefte berekenen
Rapper, bodybuilder, ondernemer

Over Kosso

Over Kosso

Over Kosso

Over Kosso

Kosso, rapper, bodybuilder en ondernemer

Ik ben Albert Dervishaj, beter bekend onder mijn artiestennaam Kosso. Ik ben geboren op 16 april 1996 en groeide op in Limburg-zuid. Mijn ouders vluchtte uit Kosovo vanwege de oorlog en startte een nieuw leven in Nederland. Ik besteedde mijn kinderjaren veel in Sittard, omdat daar mijn familie woonde. Ik verbleef veel bij mijn tante, omdat mijn ouders veel aan het werk waren. Ook speelde ik samen met mijn neefje voetbal bij VV Sittard.

Schoolperiode

Mijn latere puberjaren leefde ik in Heerlen, omdat ik hier op het Sintermeerten college zat en mijn Havo-opleiding volgde. Rond deze pubertijd begon ik te trainen samen met mijn vader die al 20 jaar lang aan bodybuilding deed. Ik was hier net 14 jaar oud. Rond deze tijd begon ik ook voor de grap te rappen met vrienden en dit liep al snel uit de hand. Ik begon steeds bekender te worden en werd steeds meer herkend, ook op school. Na mijn Havo-opleiding studeerde ik nog 6 maanden International Business op het HBO op de Hogeschool Zuyd in Maastricht, maar ik koos ervoor om te focussen op muziek.

Mijn moeder wilde heel graag dat ik ging afstuderen, dus probeerde ik een jaar later nog een studie te volgen. Ik begon aan commercieel management op het Hogeschool Zuyd in Sittard, maar besefte toch weer na 6 maanden dat dit mij niet gelukkig ging maken. Ik was en ben nog steeds ervan overtuigd dat je geen diploma nodig hebt om iets te bereiken in je leven en wilde altijd al mijn eigen baas zijn.

Kosso nutrition
muziek van kosso

100% focus op muziek, trainen en ondernemen

Vanaf dat moment ging ik mij 100% focussen op muziek, trainen en mijn eerste onderneming. Mijn eerste onderneming, Balkania Lounge in Geleen, startte ik samen met mijn gezin. Later kwam ook mijn eerste album uit en ging ik mijn eerste bodybuilding wedstrijd doen. Ik heb muziek en fitness altijd gecombineerd en dit heeft mij de persoon gemaakt die ik vandaag de dag ben, dit maakt mij uniek.

Later bracht ik meerdere albums uit, kreeg ik landelijke bekendheid, begon ik nog meerdere ondernemingen zoals Kosso Nutrition en ontmoette ik mijn vrouw Dorentina. Het succes van Kosso Nutrition heeft mijn leven gevormd tot wat het nu is. Kosso Nutrition is mijn primaire focus geworden, zelfs boven mijn passie voor muziek. Dit vanuit mijn oprechte passie voor bodybuilding en krachttraining. Via Kosso Nutrition kan ik mensen helpen met mijn echte expertise en ervaring en hier ben ik heel trots op.

Trotse vader en ondernemer

Tegenwoordig mag ik mijzelf ook vader noemen van een zoontje, Adrian. Op 7 juli 2022 ben ik, samen met mijn vrouw Dorentina trotse ouder geworden van een prachtige zoon en heeft mijn leven wederom een nieuwe betekenis gekregen. Kosso Nutrition en krachttraining hebben mijn aandacht, maar mijn vrouw en kind zullen altijd op nummer 1 staan. Hierover kun je meer lezen op de pagina over mijn privéleven.

Buiten Kosso Nutrition ben ik tegenwoordig ook steeds meer bezig met een aantal andere bedrijven. Zo ben ik eigenaar van een eigen gym, Fitness Planet XL in Hulsberg, en ben ik samen met mijn partners begonnen met het bedrijf Fitpreps. Hiermee verkoop ik allerlei maaltijden volgens heerlijke recepten die perfect passen in mijn drukke leven en aansluiten bij mijn trainingsdoelen. Of je nou wilt bulken of droogtrainen, Fitpreps heeft alle lekkere maaltijden die perfect aansluiten bij je dieet. Zo heb ik mijn fitness aanbod weten af te maken met een toevoer aan supplementen, voeding en een eigen sportschool.

Door mijn bedrijven is muziek iets meer naar de achtergrond verdwenen, maar ook daar ben ik nog intensief mee bezig. Muziek is naast sporten mijn grootste passie en ik ben dan ook nog niet klaar om dit volledig aan de kant te schuiven. In juli 2023 heb ik daarom mijn comeback single uitgebracht: Marbella. Hiervoor heb ik ook een videoclip in Marbella opgenomen, die bijna volledig geïmproviseerd moest worden. Deze tegenslag kon ons echter niet tegenhouden en Marbella kwam een paar dagen later uit!

kosso en familie

Bodybuilder

Naast het artiest zijn, heb ik jarenlang bodybuilding op hoog niveau gedaan. Ik heb verschillende wedstrijden gewonnen en wil mijn kennis nu met jullie delen! Kast Nation is een motivatie groep voor iedereen die een doel heeft en super hard in de gym wilt gaan. Wil jij een kast worden of gewoon afvallen, Kosso Nutrition & Coaching by Kosso helpt je jouw doelen te behalen!

Wedstrijden

Als topsporter won ik veel wedstrijden in zowel binnen als buitenland. Benieuwd naar mijn trofeeënkast en de verhalen achter zijn overwinningen? Lees hieronder mijn wedstrijdverhalen.
Meer over kosso