Caloriebehoefte berekenen
Terug naar over ons

Over Dorentina

Over Dorentina

Over Dorentina

Moeder, model en vrouw van kosso

Dorentina is een vrouwelijke artiest en staat ook wel bekend als de vrouw van de bekende artiest en ondernemer Kosso. Dorentina is opgegroeid in Duitsland. Haar ouders komen oorspronkelijk uit Kosovo, maar zijn na de burgeroorlog naar Duitsland verhuisd. Door de achtergrond van haar ouders is Dorentina opgegroeid in een gezin waar Albanees gesproken werd. Dorentina is één van de vijf dochters.

De oma van Dorentina woonde daarbij ook nog bij haar familie in huis, waardoor Dorentina haar thuissituatie als druk omschreef. Dorentina beschrijft haar band met haar zussen als een typische zussenband. Zo konden ze vroeger net als alle andere zussen ruzie maken, maar hebben wel een ontzettend goede band. Dorentina is een trotse Albanees. Naast Duits en Albanees, spreekt Dorentina ook nog Engels en Nederlands. Volgens haar man, Kosso, heeft Dorentina een duidelijke talenknobbel.

Zang/rap carrière

Ondertussen is Dorentina uitgegroeid tot een bekend gezicht op sociale media. Ze heeft meer volgers dan het aantal inwoners in het dorpje waar ze in Duitsland is opgegroeid. Veel mensen zullen haar in eerste instantie kennen als de vrouw van Kosso, maar zelf heeft ze toch al een mooie carrière voor zichzelf weten op te bouwen.

Na twee albums met Kosso te hebben uitgebracht, heeft Dorentina haar focus op iets anders gelegd. In 2022 is ze namelijk moeder geworden en heeft ze dus haar aandacht en energie grotendeels nodig voor het opvoeden van hun prachtige zoontje Adrian. Nu ze allemaal bijgekomen zijn van de bevalling en een beetje gewend zijn aan de nieuwe situatie, is Dorentina weer begonnen met het maken van muziek. Zo heeft ze in Juli 2023 3 nieuwe liedjes uitgebracht, allen in het Duits.

Van privé partner tot superster

Haar carrière was eigenlijk begonnen toen haar vriend haar vroeg om in een van zijn nummers te zingen. Ze was in het begin nogal huiverig naar de bekendheid die ze daardoor zou generen. Zelf is Dorentina privé ingesteld. Ze zag hoe Kosso via sociale media veel werd bekritiseerd en daar zat zij in eerste instantie niet op te wachten.

Na wat nadenken, heeft ze uiteindelijk toegegeven en hebben wij samen ons eerste nummer ‘Bij je’ opgenomen in de studio van Kosso, die destijds nog in de kelder van mijn ouders te vinden was.  Dorentina probeerde destijds haar anonimiteit te behouden door onherkenbaar in de videoclip te verschijnen.

Doordat er natuurlijk een grote nieuwsgierigheid was naar de vrouw achter de stem, is er toch besloten om haar gezicht publiekelijk te maken en een bepaalde bekendheid te ontwikkelen. Hierna is het snel gegaan voor Dorentina. Ze heeft hierna nog een paar nummers in samenwerking met Kosso uitgebracht, maar is uiteindelijk een solo carrière begonnen. Ze wilde namelijk ook de Duitse markt gaan veroveren.

Studie

Ondanks dat Dorentina nu heel erg goed gaat met haar muziek carrière, hoeft dit voor haar niet per definitie haar toekomst te zijn. Zelf heeft ze altijd gedroomd van een baan als gymnasium lerares. Hier is ze dan ook een studie voor begonnen en heeft ze uiteindelijk haar Bachelor diploma gehaald. Ze vond het namelijk erg belangrijk om toch ergens een bepaald zekerheid te krijgen, door middel van het behalen van een diploma. Dorentina realiseert zich dat haar muziek carrière er goed uitziet en dat het goed gaat, maar dat het over 10 jaar weer anders uit kan zien, maar dat ze dan wel is voorzien van een diploma waar ze op kan terugvallen.

YouTube

Naast het krijgen van bekendheid is Dorentina er ook nog bij gaan vloggen. Hiermee geeft ze mensen een kijkje in haar leven. Ze is begonnen als een YouTube ’er die op regelmatige basis post, maar door de drukte en het feit dat Dorentina al zelf veel vrij geeft over haar persoonlijke leven op haar ander sociale media kanalen, is ze minder gaan posten op YouTube. Ze vindt het daarbij ook wel weer eens lekker om niet voor de camera te verschijnen. Ze wil het vloggen sowieso doorzetten, maar weet nog niet zeker of ze ook echt van plan is om dit op lange termijn regelmatig te blijven doen.

Ze vindt het zelf ook mooi om in het moment te leven. De camera is bijzaak. Ze wil dat momenten natuurlijk blijven en niet de hele tijd bezig te moeten zijn met camera. Ze vindt het erg belangrijk dat ze het voor zichzelf doet en dat ze het zelf leuk vindt. Ze wil momenten niet beter maken door middel van de camera. Momenteel upload Dorentina onregelmatig op haar YouTube kanaal, maar is wel nog steeds erg actief op andere sociale media kanalen.

Dorentina als ondernemer: Dori Eyewear

Samen met Kosso heeft Dorentina in 2022 ook een van haar andere dromen werkelijkheid laten worden. Vanuit haar eigen liefde voor brillen heeft ze namelijk het merk Dori Eyewear opgericht. Dori Eyewear is een luxe brillenmerk dat geschikt is voor zowel mannen als vrouwen. Het idee was ontstaan uit een heldere en eenvoudige visie: het creëren van betaalbare brillen die elegantie en functionaliteit combineren. Deze brillen zijn ontworpen als accessoires om bijvoorbeeld je outfit compleet te maken. Meer over het ontstaan van Dori Eyewear lees je hier .

dorentina ondernemer