Over Dorentina

Dorentina is een vrouwelijke artiest en staat ook wel bekend als de vrouw van de bekende Kosso van Kosso Nutrition. Dorentina is opgegroeid in Duitsland. Haar ouders komen oorspronkelijk uit Kosovo, maar zijn na de burgeroorlog naar Duitsland verhuisd. Door de achtergrond van haar ouders is Dorentina opgegroeid in een gezin waar Albanees gesproken werd. Dorentina is één van de 5 dochters.

De oma van Dorentina woonde daarbij ook nog bij haar familie in huis, waardoor Dorentina haar thuissituatie als druk omschreef. Dorentina beschrijft haar band met haar zussen als een typische zussenband. Zo konden ze vroeger net als alle andere zussen ruzie maken, maar hebben wel een ontzettend goede band. Dorentina is een trotse Albanees. Naast Duits en Albanees, spreekt Dorentina ook nog Engels en Nederlands. Volgens haar verloofde, Kosso, heeft Dorentina een duidelijke talenknobbel.

Zang/rap carrière

Ondertussen is Dorentina uitgegroeid tot een bekend gezicht op sociale media. Ze heeft meer volgers dan het aantal inwoners in het dorpje waar ze in Duitsland is opgegroeid. Veel mensen zullen haar in eerste instantie kennen als de verloofde van Kosso, maar zelf heeft ze toch al een mooie carrière voor zichzelf weten op te bouwen.

Haar carrière is eigenlijk begonnen wanneer haar vriend haar vroeg om in een van zijn nummers te zingen. Ze was in het begin nogal huiverig naar de bekendheid die ze daardoor zou generen. Zelf is Dorentina privé ingesteld.  Ze zag hoe haar vriend via sociale media veel werd bekritiseerd en daar zat zij in eerste instantie niet op te wachten. Na wat nadenken heeft ze uiteindelijk meegegeven en hebben zij en Kosso hun eerste nummer ‘Bij je’ opgenomen in de studio van Kosso, die destijds nog in de kelder van Kosso’s ouders te vinden was. Echter probeerde Dorentina toch haar anonimiteit te behouden door onherkenbaar in de video clip te verschijnen. Doordat er natuurlijk een grote nieuwsgierigheid was naar de meid achter de stem, is er na een gesprekje met haar vriend, toch besloten om haar gezicht publiekelijk te maken en een bepaalde bekendheid te ontwikkelen. Hierna is het snel gegaan voor Dorentina. Ze heeft hierna nog een paar nummers in samenwerking met Kosso uitgebracht, maar is uiteindelijk een solo carrière begonnen. Ze wilde namelijk ook de Duitse markt gaan veroveren.

Studie

Ondanks dat Dorentina nu heel erg goed gaat met haar muziek carrière, hoeft dit voor Dorentina niet per definitie haar toekomst te zijn. Zelf heeft ze altijd gedroomd van een baan als gymnasium lerares. Hier is ze dan ook een studie voor begonnen en heeft ze uiteindelijk haar Bachelor diploma gehaald. Ze vond het namelijk erg belangrijk om toch ergens een bepaald zekerheid te krijgen, door middel van het behalen van een diploma. Dorentina realiseert zich dat haar muziek carrière er goed uitziet en dat het goed gaat, maar dat het over 10 jaar weer anders uit kan zien, maar dat ze dan wel is voorzien van een diploma waar ze op kan terugvallen.

YouTube

Na het krijgen van bekendheid is Dorentina er ook nog bij gaan vloggen. Hiermee geeft ze mensen een kijkje in haar leven. Ze is begonnen als een YouTuber die op regelmatige basis post, maar door de drukte en het feit dat Dorentina al zelf veel vrij geeft over haar persoonlijke leven op haar ander sociale media kanalen, is ze minder gaan posten op YouTube. Ze vindt het daarbij ook wel weer eens lekker om niet voor de camera te verschijnen. Ze wil het vloggen sowieso doorzetten, maar weet nog niet zeker of ze ook echt van plan is om dit op lange termijn regelmatig te blijven doen. Ze vindt het zelf ook mooi om in het moment te leven. De camera is bijzaak. Ze wil dat momenten natuurlijk blijven en niet de hele tijd bezig te moeten zijn met camera. Ze vindt het erg belangrijk dat ze het voor zichzelf doet en dat ze het zelf leuk vindt. Ze wil momenten niet beter maken door middel van de camera. Momenteel upload Dorentina onregelmatig op haar YouTube kanaal, maar is wel nog steeds erg actief op andere sociale media kanalen.

Artiest

Kosso, de naam waaronder vele Albert beter kennen, is zijn artiestennaam. Als artiest bracht hij al vele hits uit, ook samen met zijn vrouw Dorentina.

Ondernemer

Naast zijn succesvolle sport- en muziekcarrière is Albert ook succesvol ondernemer; Balkania shishalounge, De Tandenbleker en natuurlijk Kosso Nutrition.

Vlogs

Benieuwd hoe Kosso groot werd in de sportwereld en waar zijn passie voor bodybuilding vandaan komt? Check dan Alberts sportverhaal.

Prive

Als bekende Nederlander heeft Albert dagelijks te maken met zijn bekendheid. In zijn recente hit met Dorentina kwamen werk en privé samen.

Prijzen en bekers

Als topsporter heeft Albert veel prijzen gewonnen. Meer weten over zijn prijzen en wedstrijden die hij allemaal al gewonnen heeft? Check ze hier!