kosso troffeeën

Trofeeën

Als topsporter won Albert veel wedstrijden in zowel binnen als buitenland. Benieuwd naar zijn trofeeënkast en de verhalen achter zijn overwinningen? Lees hieronder zijn verhalen.

Meer bodybuilding

Atlascup 2016 | 2 bekers junioren en -90klasse

Dit was het begin van mijn bodybuilding carrière. Ik was net 20 en besloot om een wedstrijd mee te doen. Dit was de Atlascup, een C wedstrijd. Ik deed de junioren klasse mee (-23 jaar) en de -90kg klasse en werd in beide klassen 2e. Het gevoel was onbeschrijfelijk en ik ontdekte dat dit mijn passie is.

Ironmen & Ironmaiden 2016

Na de Atlascup kwalificeerde ik mij om een B wedstrijd te doen. De top 3 mocht door naar een B wedstrijd. Dit was 2 weken later. Ik besloot om deze wedstrijd mee te pakken. Hier werd ik 3e en ik kwalificeerde mij om een A wedstrijd te doen.

Juliette Bergmann Grand Prix 2016

Nadat ik mij kwalificeerde voor een A wedstrijd besloot ik om deze wedstrijd ook mee te pakken 1 week later. Ik wist dat ik hier niet hoog ging presteren maar wilde het wel even ervaren. Zo kon ik ervaren wat het niveau daar is en werken aan mijn zwakke punten. Ik werd hier 4e.

Nederlandse kampioenschappen 2018

Na mijn laatste wedstrijd in 2016 besloot ik om 1,5 jaar te bouwen aan mijn fysiek. Ik ging mij voorbereiden op de Nederlandse kampioenschappen (A-klasse). Hier werd ik uiteindelijk 2e.

Kosovaarse kampioenschappen 2018 | 3 bekers

Tien dagen na de Nederlandse kampioenschappen waren de Kosovaarse kampioenschappen. Ik wilde altijd al een wedstrijd in Kosovo doen, omdat daar mijn roots liggen. Ik heb nog heel veel familie wonen daar die niet naar Nederland kunnen door visum redenen. Nu konden ze me eindelijk op het podium zien, dit was een hele mooie ervaring. Ik werd 1e in de Junioren klasse, 1e in de -100kg klasse en ik won de Overall. In de overall klasse sta je tegen alle winnaars van elke gewichtsklasse en kiezen ze nog eens de winnaar daarvan uit. Een droom die uitkwam!

Juliette Bergmann Grand Prix 2019

Na mijn laatste wedstrijd in 2018 besloot ik om weer een jaar te bouwen en me uiteindelijk voor te bereiden op een wedstrijd die ik in 2016 al had gedaan; De JBGP. Hier heb ik ook een documentaire over gemaakt waar ik de kijker 12 weken lang meeneem in mijn leven. Ik werd uiteindelijke 1e op deze wedstrijd. Klik hier voor de documentaire.