Privéleven

Albert Dervishaj, beter bekend onder zijn artiestennaam Kosso, is geboren op 16 april 1996 en groeide op in Zuid-Limburg. Zijn ouders vluchtte uit Kosovo door de oorlog en startte een nieuw leven in Nederland. Albert heeft maar 1 oudere broer van 6 jaar ouder, die hem bij alles support en ondersteunt. Zijn ouders zijn ook nog vrij jong en trainen ook nog steeds.

Instagram

Op zijn 17e leerde Kosso zijn vriendin Dorentina kennen, waar hij nog steeds heel gelukkig mee is. Dorentina is geboren en getogen in Koblenz in Duitsland, maar komt ook van Kosovaarse afkomst. Ook haar ouders zijn in de tijd van oorlog gevlucht naar Duitsland. Kosso & Dorentina leerde elkaar kennen in zomervakantie in 2013 in Kosovo. Ze kregen niet de kans om meteen af te spreken dus hielden ze contact via Instagram. 1 jaar later in 2014 spraken ze voor het eerst af en werd het meteen officieel.

In 2018 verloofde ze met elkaar, maar Dorentina was op dat moment nog geen bekend persoon in Nederland. Ze hield zich bezig met haar universitaire studie en supporte Kosso met zijn carrière op de achtergrond. Stiekem had ze wel al heel veel fans, omdat ze haar vaker zagen op foto’s met Kosso, maar ze twijfelde nog of ze zelf ook te vinden wilde zijn op sociale media. Wel had ze heel veel zangtalent en in 2019 besloten ze dan eindelijk om samen muziek te gaan maken.

Dorentina openbaarde haar social media en ze bereikte binnen een paar maanden al meer dan 100.000 volgers, miljoenen views en streams en is nu een veelbelovende artiest in Nederland. Nu krijgt ze alle support terug van Kosso. Je kunt daarbij ook concerten van Kosso en Dorentina bijwonen.

Meer zien van Kosso en Dorentina?