Gembershot FAQ

Product

Wat zijn de ingrediënten en waar vind ik de voedingswaarde van jullie gembersap?

De ingrediënten zijn verse gember en verse citroen. De voedingswaarde vind je hieronder.

Werkt Gember Member volgens de HACCP hygiëne code?

Ja, Gember Member voldoet aan de eisen van het HACCP voedselveiligheidssysteem en we zijn aangesloten bij de NVWA. Daarnaast is onze sap getest op voedselveiligheid door een gespecialiseerd microbiologisch laboratorium.

Waar komen jullie ingrediënten vandaan?

Onze gember komt uit China en Peru. Onze citroenen komen in de zomer vaak uit Argentinië en Zuid- Afrika, in de winter komen ze uit Egypte, Spanje en soms uit Turkije.

De kleur van het sap is anders en smaakt anders dan normaal?

Geen zorgen, we werken met een natuurproduct en het kan wel eens voorkomen dat de gember net een andere kleur en een andere smaak heeft. Omarm het natuurproces. Dit laat zien hoe vers en natuurlijk ons product is!

Er zit wit spul in de Gembersap / Fles

Gember bevat dit van nature. Het bezinksel wat je ziet in ons gembersap geeft aan hoe natuurlijk en vers ons sap is. ECHT.PUUR. is de kracht van Gember Member. Goed schudden en het bezinksel mengt zich met het sap en is klaar om te shotten  Tip: vergeet niet om altijd een glas water te nuttigen na het shot

Hoe wordt jullie sap geperst?

Ons sap wordt geperst met een slowjuice machine. Slowjuicen is een perstechniek waarbij de hoeveelheid beweging en wrijving zo laag mogelijk is. Op deze manier behouden we zoveel mogelijk enzymen en voedingstoffen. Slowjuicen is een andere techniek dan persen met een sapcentrifuge. Door de grote kracht gaan vaak waardevolle voedingstoffen verloren bij een sapcentrifuge. Daarom kiest Gember Member voor Slowjuicen en zorgt onze professionele machine ervoor dat er zo min mogelijk voedsel verspild wordt.

Zitten er toegevoegde suikers in jullie gembersap?

Ons sap is 100% natuurlijk en zonder toegevoegde suikers!

Wanneer kan je een gembershot het beste nemen?

Wij adviseren om elke dag in de ochtend een gembershot te nemen om je dag fit en gezond te starten. Dit kan op lege maag of na je 1e maaltijd. Probeer het uit en kijk waar jij het lekkerst op gaat!

Hoelang doe je met een fles?

Uit 1 fles haal je 12 shots van 25ml. Voor een maand heb je 3 flessen nodig.

Door wie wordt jullie gember sap geproduceerd?

Ons gembersap wordt met veel liefde en passie geproduceerd door Brownies & DownieS in Deventer. Hier werken mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Kan je de fles invriezen?

Het is mogelijk om de gembersap in te vriezen. Zorg er dan voor dat je de fles direct na ontvangst invriest.

Kan ik met mijn vegan lifestyle Gember Member gebruiken?

Ja, ons gembersap is 100% plantaardig en alleen gemaakt van verse gember en verse citroen. We maken geen gebruik van dierlijke ingrediënten.

Houdbaarheid

Wat is de houdbaarheid van jullie gembersap?

Ons gembersap blijft 31 dagen goed. Zorg ervoor dat je het altijd gekoeld bewaart (<7 graden).

Is jullie gembersap vers?

Ons gembersap is vers. Wij pasteuriseren en bewerken ons sap niet. Dit zorgt ervoor dat de kwaliteit, kleur, smaak en voedingswaarde behouden wordt. Na het bereiden van de sap, wordt het direct gekoeld verzonden naar de klant.

Gebruik

Hoe gebruik je Gember Member?

Ons concept is om elke dag een verse en pure gembershot van 25ml te nemen om je dag fit en gezond te starten. Maar je kan het ook gebruiken in een smoothie, mengen met bruisend water, door gerechten of om gemakkelijk en snel een gember thee te maken!

Kunnen kinderen gember gebruiken?

Kinderen vanaf 2 tot 14 jaar kunnen kleine doses gember nemen. Het is voor hun beter om het te mengen in gerechten, gember thee of bijv. een smoothie. Bij chronische ziektes is het verstandig om eerst je arts te raadplegen.

Wat is het beste moment op een gembershot te nemen?

Dit verschilt per persoon. Wij adviseren om in de ochtend een gembershot te nemen zodat je de dag fit en gezond begint. Maar je kan het ook voor je workout nemen. Ons advies is: ‘doe wat jouw lichaam fijn vindt en waar jij je goed bij voelt’.

VERZENDING

Hoelang is de verzendtijd?

Voor Nederland streven we naar Same day delivery (maandag t/m vrijdag) Bestellingen voor 9:00 ‘s ochtends, worden dezelfde avond nog geleverd. Alle bestellingen na 09:00 worden de eerstvolgende dag geleverd. Bestel je op vrijdag na 09:00 dan is de levering maandag. Let wel op; i.v.m. met drukte kan het soms een dagje langer duren.

Voor België is het vandaag besteld morgen in huis! Let wel op dat het i.v.m. drukte soms een dagje langer kan duren.

Wat zijn de verzendkosten?

De verzendkosten voor Nederland zijn €5,95
De verzendkosten voor België €7,95

Wat zijn jullie bezorgtijden?

Wij bezorgen altijd tussen 17:00/22:00 omdat mensen dan vaak thuis zijn. Een andere tijdstip is helaas niet mogelijk.

Kan ik mijn bestelling ophalen?

Het is mogelijk om je pakket op te halen bij Brownies & DownieS in Deventer. In de checkout kies je dan voor afhalen.

Hoe weet ik wanneer mijn product wordt geleverd?

Na je bestelling ontvang je een mail van je bestelling met daarin een Track & Trace code zodat jij je bestelling kunt volgen.

Wat zegt de gekoelde sticker op de dozen?

De gele sticker is informatie voor de bezorger. Dit doen wij uit voorzorg erop zodat de bezorger direct kan zien dat het pakketje gekoeld in een warenhuis bewaard moet worden wanneer de klant bijvoorbeeld een keer niet thuis is.

De flessen en coolpack kwamen niet koud aan?

Maak je geen zorgen, de coolpack die wij erbij doen is om ons product onderweg voor langere tijd op temperatuur houdt. Uit voorzorg doen wij dit erbij. Ook zonder een coolpack blijft ons sap langer goed. Dit komt door onze formule en zuurtegraad van het sap. Doe de flessen bij ontvangst direct in de koelkast.

Wordt jullie product gekoeld verzonden?

Ons product wordt gekoeld verzonden met een cooling element wat ervoor zorgt dat het onderweg de juiste temperatuur behoudt.

Wat gebeurt er met het product als ik niet thuis ben?

Niet getreurd, je pakket zal met de vervoerder teruggaan en in een warenhuis gekoeld bewaard worden. De volgende dag zal de bezorger weer een poging doen om te bezorgen.

Moet ik thuis zijn om het pakket in ontvangst te nemen?

Wij werken met een versproduct. Daarom is het belangrijk dat je thuis bent op het moment van bezorgen.

Wat doe ik als ik het sap niet lekker vind?

Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat je na 7 à 10 keer proeven vanzelf gaat wennen aan de smaak. Wij zijn ervan overtuigd dat niet alles lekker hoeft te zijn wat je inneemt. Soms is het belangrijk dat je iets binnenkrijgt omdat het erg gezond is. Geef daarom je lichaam de tijd om te wennen aan de smaak. Ook kan je proberen om het sap te mengen met een verse, gezonde vruchtensap. Zo krijg je de benefits van gember toch binnen!

Bezorgen jullie ook in België?

We bezorgen ook in België maar alleen in Vlaanderen.

BETALING

Kan ik de gemberflessen samen afrekenen met andere producten op de website?

Nee, de gemberflessen reken je apart af, je wordt doorgeleid naar de afrekenpagina van Gember Member.

Wat kan ik met een kortingscode?

De kortingscode kan je invullen bij het vak kortingscode, in je winkelmand.

Wat zijn de betaalmogelijkheden?

Je kunt gebruik maken van iDeal, Bancontact en automatische incasso/SEPA.

Contact

Staat het antwoord op je vraag er niet tussen? Heb je een klacht of een andere opmerking over onze gembersap? Neem hieronder dan contact op met de klantenservice van Gembermember.